Skocz do zawartości

Cewka Minelab X-terra705 - prośba o naprawe..

banan20

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Posiadam Minelaba 705 i cewke DD 7,5 mhz - oczywiście pękły mi uszka - raz już stało się to samo ale wtedy wymieniono mi w ramach gwarancji...Czy ktoś może opracował skuteczną metodę naprawy tej częstej i wkurzającej przypadlości cewek do terrki ? Jak dluga jest gwarancja na cewki ? Bardzo proszę o pomoc...
Napisano
musisz kupić uszka do cewki stare zeszlifować
wygładzić odtłuścić i dobrym klejem przykleić nowe
na youtubie znajdziesz instrukcje krok po kroku bo ostatnio oglądałem
Napisano
musisz kupić uszka do cewki
hehe, a gdzie się kupuje uszka do cewek? :D

i dobrym klejem przykleić
Jaki to jest dobry klej?

Jeśli już tak bardzo chcesz pomagać to napisz jakieś konkrety a nie bzdety wyssane z palca po to żeby tylko coś napisać.
Napisano
Chodziło Ci o tego linka, tak?
http://www.youtube.com/watch?v=URPj2WDmr3k&feature=youtu.be

Jeśli tak to powinieneś zauważyć, że cewka DD do X-Terry ma zupełnie inaczej wyprofilowane uszka (chyba że chodzi o elipsę) i nie da się tak po prostu zeszlifować wygładzić odtłuścić i dobrym klejem przykleić nowe"
Nie mówiąc już o tym że te owe" uszka trzeba sobie samemu zrobić a nie kupić...
Napisano
dwuskładnikowy klej epoksydowy + obudowa starego telewizora, albo plastikowa rura 150 grubościenna jako dawca uszek + minimum zdolności manualnych i po sprawie
Napisano
Żywica epoksydowa wraz z utwardzaczem, dość gruby materiał na uszy (najlepiej ponad 4 mm) i ładnie to wszystko posklejać.

Najlepiej zrobić kątowniki z tych nowych uszu, ale trzeba odpowiednio je wyprofilować, bo to wybrzuszenie znajdujące się przed uchwytami trochę przeszkadza.

Pozdrawiam, K.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie