Bezimienny Napisano 9 Czerwiec 2012 Autor Napisano 9 Czerwiec 2012 Witam. co to za moneta?Waga 0,5 g lub 0,6, materiał chyba srebro, średnica ok 1,7 cm
Bezimienny Napisano 9 Czerwiec 2012 Autor Napisano 9 Czerwiec 2012 1jeżeli zdjęcia za małe i nie będzie się dało zidentyfikować postaram się zrobić większe...
Bezimienny Napisano 9 Czerwiec 2012 Autor Napisano 9 Czerwiec 2012 Dzięki ale dopiero jutro sprubuje coś lepszego wrzucić dzisiaj już nic lepszego nie wycisne...
Bezimienny Napisano 9 Czerwiec 2012 Autor Napisano 9 Czerwiec 2012 tak to będzie ta monetka tylko jedno pisze że waga 0,9 g a ja mam 0,6 g czy to znaczy że to jakiś fals?
Bezimienny Napisano 9 Czerwiec 2012 Autor Napisano 9 Czerwiec 2012 ta z samą 19...i jedna jedyna różnica jaką zauważyłem, na zdjeciu jak zamalowałem tak jest na mojej monetce a na tej co ty w linku dałeś jest troche inaczej, i to nie jest raczej tak zdarte tylko tak jest, i co o tym myślisz?
Bezimienny Napisano 9 Czerwiec 2012 Autor Napisano 9 Czerwiec 2012 Ok sprubuję jutro wrzucić coś lepszego, Dzięki wielkie i Pozdrowionka ;)
Bezimienny Napisano 9 Czerwiec 2012 Autor Napisano 9 Czerwiec 2012 @Barov znalazłem na necie taką jak ja mam, identyczne jak w tym kółku co zakreśliłem, trochę się różni od tej w katalogu...czy to niema znaczenia?
sigis3 Napisano 9 Czerwiec 2012 Napisano 9 Czerwiec 2012 Takie tam podstawy jeśli chodzi o sposób wybijania monet i przygotowywania stemplihttp://prhwieniawa.republika.pl/srmennica.htmlDużo się wyjaśni.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.