Skocz do zawartości

Garrett Ace 250 problem

Daniel123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam pytanie w moim Garrett ace 250 nie widać paska czułości sensitivity nie jest podświetlony czy to może być wina baterii ?
Czy lepiej używać akumulatorków czy zwykłych baterii ??

Dzięki..

Napisano
Ło jo joj..." można by rzec... Jak reszta się podświetla - to czemu niby baterii?

Spróbuj tak, droga najprostsza:

1. Rozkręć obudowę
2. Solidnie przeczyść piny od wyświetlacza na druku (nie bój się uszkodzenia i porządnie szoruj twardą szczoteczka do zębów), potem możesz krótko podsuszyć płytkę np. suszarką do włosów
3. Skręć Garretta, odpali i sprawdzić czy działa.

I może zadziała.

Pozdrawiam, K.
Napisano
Jak dostać się do środka? Trzeba tylko odkręcić te 2 śrubki pod pokrywą baterii i ozłączyć" dwa elementy? B jakoś ciężko idzie boje się żeby nie zepsuć.

Dzięki.
Napisano
Przepraszam za zwłokę, nie było mnie.

Ciężko idzie, bo musisz odkręcić jeszcze nakrętki na gnieździe słuchawkowym i cewki.

Pozdrawiam, K.
Napisano
Nie pomogło bo mycie pinów szczoteczką do zębów to dość niestandardowy sposób naprawy zimnych lub uszkodzonych lutów. Trzeba raczej posprawdzać przejścia od procesora do pinów wyświetlacza,gdzieś będzie pewnie przerwa. Najlepiej popraw od razu wszystkie luty i powinno zadziałać. Z tym, że przy procesorze trzeba to robić bardzo ostrożnie.
Napisano
Nie pomogło bo mycie pinów szczoteczką do zębów to dość niestandardowy sposób naprawy zimnych lub uszkodzonych lutów

Zimnych lutów jakąkolwiek szczoteczka się nie naprawi, nawet tą drucianą :) Pozostaje tylko poprawienie każdego - przyłożyć grot na chwilę, poczekać, aż się rozpuści i solidnie przywrze do druku. Myślałem z tą szczoteczka bardziej o powierzchownych zabrudzeniach pomiędzy lutami.

Jak pierwszy raz wczoraj wyczyściłem samą płytke to się pokazało ale lekko zanikało przeczyściłem 2 i niema wcale :(.

Jednak popoprawiaj te luty ale tylko te od LCD, jak nie masz porządnej stacji lutowniczej to za procesor się nie bierz.

Pozdrawiam, K.
  • 2 weeks later...
Napisano
Może go poprostu porządnie wysusz pewnie zajeb....zawilgocony ja takmsamo miałem tydzień rozkrecony na ciepłym kaloryferku załatwiło sprawę od tamtej pory nie mam kłopotu z lcd.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie