jaro37 Napisano 3 Czerwiec 2012 Autor Napisano 3 Czerwiec 2012 Witam szanowne grono mam prośbę o identyfikację tego orzełka i pytanie czym lub jak wyprostować go bo jest powyginany materiał prawdopodobnie miedz.Z góry serdecznie dziękuje !!!
margor Napisano 3 Czerwiec 2012 Napisano 3 Czerwiec 2012 http://www.odkrywca.pl/prostowanie-mosieznych-orzelkow-ozdob,678832.html#678832
jaro37 Napisano 3 Czerwiec 2012 Autor Napisano 3 Czerwiec 2012 serdeczne dzięki vonbromberg powiedz czy da się go jakoś wyprostować aby go nie zniszczyć czy tak zostawić jak jest ???
jaro37 Napisano 3 Czerwiec 2012 Autor Napisano 3 Czerwiec 2012 Bardzo dziękuję koledzy pomoc przydała się Pozdrawiam jaro37
slawgo Napisano 3 Czerwiec 2012 Napisano 3 Czerwiec 2012 Myślę że się da....ma się rozumieć ostrożnie. Ja stosuję metodę na rozgrzany olej. Orzełek do oliwy i gotujemy. Szczypcami z kawałkami drewna na końcach prostujemy ale niedużo za jednym razem i znowu do kąpieli. Czynność należy powtarzać aż do skutku. Uwaga...NIE prostuj całości krzywizny za jednym razem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.