jan-80 Napisano 2 Czerwiec 2012 Autor Napisano 2 Czerwiec 2012 Witam prośże id tego kordzika na okładzinie była kiedyś swastyka w takim rombie została zerwana z wiadomych przyczyn przez poprzedniego właściciela !Pozdrawiam
eranyson88 Napisano 2 Czerwiec 2012 Napisano 2 Czerwiec 2012 Wydaje mi się, że pochwa raczej nie jest oryginalna a co do reszty się nie wypowiem bo nie wiem.Oryginalne pochwy nie były tak zagięte na końcu którym styka się z rękojeścią tylko tak jakby ucięte i nie zarobione.Ale mogę się mylić.
średni Napisano 2 Czerwiec 2012 Napisano 2 Czerwiec 2012 Raczej jest to oryginał finki harcerskiej.W miejscu rąbu była zielona lilijka.Baron Solingen Germany- Takie oznakowania byłyn stosowanwe w latach 1950-1970(taką informację znalaałem w necie) między innymi na nożach myśliwskich i sztuccach.
torba5 Napisano 2 Czerwiec 2012 Napisano 2 Czerwiec 2012 Dokładnie Baron Solingen produkował te finki w latach 1950 -60 bardzo popularne jest usuwanie lilijki i sprzedawanie tego jako oryginalna HJ ,niestety wartośc kolekcjonerska zerowa
Pytanie
jan-80
Witam prośże id tego kordzika na okładzinie była kiedyś swastyka w takim rombie została zerwana z wiadomych przyczyn przez poprzedniego właściciela !
Pozdrawiam
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.