nowomen Napisano 28 Maj 2012 Autor Napisano 28 Maj 2012 Proszę o pomoc ustalenia co to jest za dokument , wykopałem go w okolicach warszawy przed kilkoma dniami , dokument schowany był w mosiężnej ramce w której również było poprzyklejanych 20 kilka małych skałek . na życzenie mogę wysłać większe zdjęcia
nowomen Napisano 28 Maj 2012 Autor Napisano 28 Maj 2012 Proszę o pomoc ustalenia co to jest za dokument , wykopałem go w okolicach warszawy przed kilkoma dniami , dokument schowany był w mosiężnej ramce w której również było poprzyklejanych 20 kilka małych skałek . na życzenie mogę wysłać większe zdjęcia
SPoskier Napisano 28 Maj 2012 Napisano 28 Maj 2012 Trochę mało czytelne, biskupi list nadzwyczajny, dei et apostolicae sedis gratia = z łaski stolicy apostolskiej, tyle można dojść, reszta nieczytelna, skałki mogą świadczyć że to jakaś a'la relikwia np. ziemia etc... ze świętego miejsca cudu lub coś podobnego.
SPoskier Napisano 28 Maj 2012 Napisano 28 Maj 2012 Niestety w dostępnych żródłach można znaleźć tylko Arcybiskupa Thomasa Thomagniana i nic o O.Basiliusie
nowomen Napisano 28 Maj 2012 Autor Napisano 28 Maj 2012 większy format scanu http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/02efb7ec99f79575.html
Pytanie
nowomen
Proszę o pomoc ustalenia co to jest za dokument , wykopałem go w okolicach warszawy przed kilkoma dniami , dokument schowany był w mosiężnej ramce w której również było poprzyklejanych 20 kilka małych skałek . na życzenie mogę wysłać większe zdjęcia
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.