Skocz do zawartości

MIDAS vs DELTA 4000 vs PROXIMA 5.0

xen

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.

Tak jak w temacie. Proszę o wypowiedź osób, które miały/mają styczność z tymi wykrywaczami. Zamierzam zakupić jeden z tych produktów, kwestia tylko odpowiedniej porady.

Wykrywacz chcę przeznaczyć na militarkę i kolor.
Proszę o pomoc w wybraniu właściwego sprzętu. Bardzo ciekawi mnie ta DELTA, chociaż nie wiem jak będzie z zasięgami. MIDAS - został mi już dość dobrze przedstawiony, jednak irytuje mnie fakt, że dioda, która pokazuje kolor ma tendencję do wariowania. o proximie nie wiem absolutnie NIC.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam
Napisano
Ale ja nie proszę o to, żebyście pisali co będzie najlepsze, tylko co wyróżnia wasz wybór, na tle pozostałych.
Napisano
Wykrywacz chcę przeznaczyć na militarkę i kolor" Jak tak to proxima będzie najlepszym wyborem:) Ja już od roku z nią chodzę i czasami potrafi zaskoczyć:) pozdrawiam
Napisano
Ja też zastanawiałem się nad Deltą 4000 a Proximą 5 i wybrałem ten drugi.Powiem tak że miałem jeszcze na uwadze używanego White's XLT E seria.I trochę żałuje że nie w ziołem White's ale co teraz docieram się z Proximą.
Napisano
Kolego tematów było tyle, że wstydziłbyś się pytać.
Tu masz link do mojego tematu gdy ja pytałem o Delte.
Masz tam zalety i wady.

http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=692514#1306665

Na początek musisz się zdecydować bo NIE MA UNIWERSALNEGO WYKRYWACZA. Albo nastawiasz się na kolorek i drobnice albo na militarkę. Ewentualnie kup 2 wykrywacze.
Co do delty to ja nie żałuję wyboru. Wykopałem nią kilka fajnych fantów co wcale nie znaczy, że innym bym nie wykopał.
Zauważ że Delta 4000 ma 5 lat gwarancji, a skoro producent dał na tyle to musiał mieć chociaż odrobinę wiary w to że przez 5 lat większość sprzętów będzie działała bezproblemowo ;] Moja sprawuje się nienagannie pomimo deszczu, ziemi, pyłków, zimna, gorąca i mycia cewki w wodzie po każdym wypadzie;]
Napisano
Witam kolegę.Miałem deltę,w zeszłym roku.sprzęcik dobry,lecz w tym przeszedłem na proxime i jestem bardziej zadowolony Jest głębsza,no i więcej możliwości.Obecnie uczę się chodzić na mixie i powiem jeśli dynamik nie zapiska statyk się odzywa.Trudniej jest coś pominąć.To tylko moja opinia.zdrów:)
Napisano
Wtam.Osobiście biegam z x-terrą 705 (ostatnio teknetics omega,wcześniej miałem tzw.nowaka,chyba coś jak midas) kolega ma proxime 2.0 i czasem razem wyskoczymy w teren,żeby nie waga proximy (stary model,podobno nowsze są lżejsze) to bym żałował że mam terre.Proxima fajny sprzęt,głęboka,stabilna i super na drobny kolor tak jak i na militarke.Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie