Tomax Napisano 24 Maj 2012 Autor Napisano 24 Maj 2012 Mosiężna. Ok. 3cm średnicy, tłoczona z cienkiej blachy. Znaleziona na styku dawnych Prus i zaboru rosyjskiego. Stan ładny więc i ciekawość duża.
Tomax Napisano 24 Maj 2012 Autor Napisano 24 Maj 2012 Mosiężna. Ok. 3cm średnicy, tłoczona z cienkiej blachy. Znaleziona na styku dawnych Prus i zaboru rosyjskiego. Stan ładny więc i ciekawość duża.
Tomax Napisano 25 Maj 2012 Autor Napisano 25 Maj 2012 Miasto w pobliżu którego była znaleziona miało gorzelnie, browar i fabrykę dywanów. Pewnie to odznaka jakiegoś inżyniera utrzymania ruchu". Google ćwiczyłem ostro, nic podobnego nie znalazłem w sieci. Na zdjęciu rewers (błyszcząca bo w oliwce pływa).
heniek1978 Napisano 24 Maj 2012 Napisano 24 Maj 2012 Wygląda na odznakę kolejarzy za wysługę lat.Głowy nie dam.
jotem Napisano 24 Maj 2012 Napisano 24 Maj 2012 maszyna raczej stacjonarna,wieniec z klosow...mlyn,gospodarstwo rolne???(nie mam polskich znakow)
Pytanie
Tomax
Mosiężna. Ok. 3cm średnicy, tłoczona z cienkiej blachy. Znaleziona na styku dawnych Prus i zaboru rosyjskiego. Stan ładny więc i ciekawość duża.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.