tadek81 Napisano 21 Maj 2012 Autor Napisano 21 Maj 2012 witam posiadam go od 1,5 roku dzisiaj zaczął mi szwankować pinpoint działa tylko bardzo bliziutko metalu" złoże reklamacje oczywiście..mam też problem ze sprężynka tam gdzie się wkłada baterie nie moglem ostatnio wyciągnąć baterii trochę się skręciła i ciężko teraz wyprostować ja oznacza to ze baterii już nie włożę jak myślicie podlega to również gwarancji?dzięki pozdrawiam
IdeL Napisano 22 Maj 2012 Napisano 22 Maj 2012 W przypadku zakupu dowolnego urządzenia elektrycznego, tego typu uszkodzenia powinny podlegać (i podlegają) gwarancji.Zakładając oczywiście, że zarówno uszkodzenie pinpointa jak i sprężyki nie odbyło się przy Twoim współudziale. Tak czy owak musisz nastawić się na pewien okres ozpatrywania" reklamacji - to prawo sprzedawcy. Co ciekawe, zdaje się przepisy nie stanowią o terminie zakończenia tego procesu - czyli realizacji reklamacji. Niemniej nie spotkałem się jeszcze w Polsce z sytuacją, gdzie cały proces od momentu oddania uszkodzonego urządzenia (przedmiotu) do momentu jego zwrotu (lub gotówki) przekroczyłby trzy tygodnie.PowodzeniaPozdroofkiIdeL
Mazow Napisano 24 Maj 2012 Napisano 24 Maj 2012 To była piękna i pokolorowana teoria.Praktyka jest bardziej szara.Nie poddawaj się kolego.Pzdr.Mazow
IdeL Napisano 25 Maj 2012 Napisano 25 Maj 2012 Dlaczego podkolorowana???? Czy Polacy zawsze muszą uprawiać statystyczne czarnowidztwo???Nigdy nie miałem problemów z reklamowaniem czegokolwiek. No może jeden raz, gdy kupiłem przepływomierz masy powietrza do mojego auta i dałem sobie wmówić przez mechanika, że jest do bani. W końcu po pewnych perypetiach oddałem go, ale i tak okazało się potem, zupełnie przypadkiem, że to sprzedawca miał rację, a nie mechanik :>Tak więc wymusiłem zwrot kasy za coś co nie było uszkodzone :(Głupia sprawa, ale reklamacja zadziałała.PozdroofkiIdeL
CzarnyPoznań Napisano 25 Maj 2012 Napisano 25 Maj 2012 Ja miałem owego Whietesa prawie dwa lata i jak tylko mogłem to go używałem zawsze jeździł ze mną w bagażniku.Nie miałem z nim żadnego problemu a trzymałem się zasady by zawsze wyciągnąć baterie jak nie był używany ponad tydzień.Co do elektroniki to też chodziła super a dodatkowym plusem był głośny dźwięk trąbił jak syrena ze statku.Co do gwarancji to zawsze warto spróbować w końcu jest w cenie wykrywacza.pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.