Skocz do zawartości

Godło i Barwa w lotnictwie

jacek1962

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Godło i Barwa w lotnictwie-taki dział kiedyś istniał w tygodniku ,,Skrzydlata Polska,,
Myślę że temat jest ciekawy dla wielu, postanowiłem że będziemy tu wrzucać tytuły książek poświęconych temu tematowi.
Zapraszam
Napisano

Tu mam materiały dla miłośników amerykańskiego lotnictwa morskiego i Piechoty Morskiej.
Malowania,Godła jednostek,przepiękne zdjęcia,rysunki ,oznaczenia i wklejki ze wzorami kolorów.
To wydał Monogram firma dawno już nie istniejąca.
Cztery części, od pierwszej dekady XXw do 1993r.

• 2 weeks later...
Napisano

Napisał to Barry Ketley,ja go znam z godeł w niemieckim lotnictwie szkolnym i treningowym.
Co to jest?
Jest to książka,na 188 stronach autor zamieścił 1017 godeł wszystkich rodzajów lotnictwa i tak na przykład 42 strony o lotnictwie myśliwskim,24 strony bombowym,16 strom transportowym itd
Są i zdjęcia ale w sumie to kolorowe symbole takie jak na okładce i jedno-dwu zdaniowy komentarz jednostka i samoloty na których były umieszczone.
Książkę kończy indeks dosyć użyteczny.
Bardzo fajna ciekawostka wydawnicza dla tych co interesują się godłem w niemieckim lotnictwie.
Książka jest w miękiej okładce i oczywiście w j.angielskim,ale takim prostym że nawet osoba bez znajomości tego języka da sobie radę.
Jedyna wada to brak opisu koloru,ale to już by była heraldyka i koszt większy.
Polecam 5/5 a nawet więcej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie