desmo Napisano 3 Czerwiec 2012 Napisano 3 Czerwiec 2012 Na statyku Proxima sygnalizuje dźwiękiem każdy metal, ale jak przedmiot będzie odrzucony przez dyskryminację to na wyświetlaczu nic się nie pokaże.
herr kurzo Napisano 3 Czerwiec 2012 Autor Napisano 3 Czerwiec 2012 Aha czyli na wyświetlaczu będzie się wyświetlać to czego dyskryminacja nie odrzuciła, czyli jak ustawimy dyskryminacje to będzie dźwięk ale nie będzie się wyświetlać nic chodzi mi np; o gwoździe czy kapsle.A kopać to co się wyświetla tak?
desmo Napisano 4 Czerwiec 2012 Napisano 4 Czerwiec 2012 Dokładnie tak, tylko akurat z kapslami to różnie bywa i lubią oszukiwać dyskryminację.
Mazow Napisano 4 Czerwiec 2012 Napisano 4 Czerwiec 2012 Z tym oszukiwaniem całkowicie się zgodzę.Kilka razy wyjąłem kolor, a proxima wskazywała na minus i głupiała?To chyba kwestia gleby (ruda żelaza)?Pozdrawiam,
herr kurzo Napisano 4 Czerwiec 2012 Autor Napisano 4 Czerwiec 2012 Aha czyli tak ustawić na statyk dyskr na??? i kopać to co pokazują zakresy na wyswietlaczu czyli np +66
Mazow Napisano 4 Czerwiec 2012 Napisano 4 Czerwiec 2012 Musisz Kolegi umówić się na instruktaż z doświadczonym użytkownikiem Rutusa w terenie.Co do statyka, to nie mam dużego doświadczenia, natomiast o trybie dynamicznym trochę tam wiem. Jeśli mieszkasz w okolicach Wa-wy, to mogę Ci kiedyś pomóc i wytłumaczyć (ustawić)Proxime.Pozdrawiam,
desmo Napisano 4 Czerwiec 2012 Napisano 4 Czerwiec 2012 Dyskryminację na statyku najlepiej w ogóle wyłączyć. Na początku kop wszystkie sygnały i posprawdzaj sobie co daje jakie wskazania. Czym przedmiot stalowy większy, tym faza sygnału jest bardziej przesunięta w stronę 0, a przedmioty naprawdę duże będą dawać sygnał dodatni - np hełm będzie dawał na + 70 (to zależy też od głębokości zalegania). Ja generalnie nie kopię sygnałów poniżej - 50. Przy dyskryminacji ustawionej na 0 omijasz sporo ciekawych fantów.Jak wykrywacz będzie się często wzbudzał, to zmniejsz czułość. Jak będzie się rozstrajał na słońcu itp, to możesz ustawić SAT na 1 czy 2. Pamiętaj żeby w statyku po każdej zmianie ustawień ponownie dostroić wykrywacz.Pamiętaj też o w miarę częstym zerowaniu (spustem pod wyświetlaczem), bo z czasem spada zasięg.
herr kurzo Napisano 4 Czerwiec 2012 Autor Napisano 4 Czerwiec 2012 Dzięki wielkie za porady ale znając życie to jeszcze nie wszystko.Na pewno jeszcze będę się dopytywał ale w miarę możliwości piszcie na jakich ustawieniach chodzicie.Pozdro
herr kurzo Napisano 20 Październik 2012 Autor Napisano 20 Październik 2012 jakie preferujecie ustawienia na miksie jaka dyskryminacja?? i wgl jakie ustawienia na torze statycznym i dynamicznym?
dzieci3 Napisano 20 Październik 2012 Napisano 20 Październik 2012 Tony ze skokiem co 10 z piskiem na +max do buuuuu na -max.Według mnie, kiedy zejdę na -80, to dużo lepiej ciągnie, a przy dobrej tonacji, po kilku wypadach można chodzić na słuch.Pozdrawiam,MazowSugestia paratrafna.Jeśli nie jestem chirurgiem staram się nie operować.-30 i lecisz w innym przypadku kup sobie statyk.
masssa Napisano 21 Październik 2012 Napisano 21 Październik 2012 Witam, Chciałbym zapytać czy jest na forum osoba z Wrocławia lub z okolic z którą mógłbym się umówić na instruktarz z Rutusem w terenie? Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.