Skocz do zawartości

Kilka słów o ustawianiu PROximy v5,0

herr kurzo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam zakładam wątek z tego względu iż posiadam PROximę od 2 dni i jeszcze nie zdołałem poznać sią z tym wykrywaczem i tu nasuwa mi się pytanie jak ustawać PROximętak aby wycisnąć z niej maksimum możliwości.
Napisano
No tak tyle ze nie bardzo wiem jak się za to zabrać bo jak wiecie w Proximie są te tony i nie wiem jak to ustawić wszystko.Trochę już się z nim zapoznałem ale i tak nie wiem jak ustawić żeby kapsle mi odrzucał i gwoździe a żeby kolorki mi wskazywał bez omijania.Jak narazie trochę zapoznałem się ze statykiem.
Napisano
No tak tyle ze nie potrafię interpretować sygnałow bo nieraz jest tak że wykrywacz jak się zbliży do czegoś co jest bardzo płytko to zaczyna tak jakby warczeć
Napisano
Tak samo jak nie bardzo wiem jak posługiwać się informacjami które wyświetlają się zaraz po strojeniu czyli faza gruntu i coś tam jeszcze.Czy do tych faz są jakieś usatwienia?Mogli byście wytłumaczyć wszystko krok po kroku jeśli macie jak bardzo bym był wdzięczny.Wcześniej chodziłem z jablem to nie było żadnych problemów zresztą wiadomo dlaczego heh
Napisano
Na początku nie przejmuj się fazami i innymi pierdołami , po strojeniu zatwierdź i tyle jeśli i to za trudne to grunt fabryczny będzie dobrym wyborem. Dyskriminacja na 0 i kopać wszystko co powyżej czyli na plusie ,po pewnym czasie nauczysz się co daje jaki sygnał.
Napisano
Fazy nie są po to by zmieniać ustawienia w ogóle nie są ważne do obsługi. To że buczy nad płytkim metalem jest jak najbardziej prawidłowe (to przesterowanie). Wszystko to jak i inne ciekawe rzeczy można znaleźć w instrukcji obsługi wykrywacza.
Pozdrawiam Brodkasz.
Napisano
Instrukcja się kłania kolego!
Statyk na -80? a po co jak na statyku nie ma dyskryminacji??

Dlaczego tak mała czułość ?

Nie polecam tak wysokiej dyskryminacji jak to pisała Kaskaxxx, dużo srebra wychodzi niżej...polecam -88 czyli wycięcie gwoździ i lecisz na słuch.
Masz przecież identyfikację tonową.

Jakby co to pytaj śmiało.

pozdro :)
Napisano
witam
4 tygodnie temu kupiłem
Promix 5.0
jestem bardzo zadowolony z wykrywacza
a miałem rożne sprzęty minelaby i garety itp .
biegam na ustawieni dys 0 czul max
na brak fantów nie narzekam :)
Pozdrawiam
Napisano
witam
4 tygodnie temu kupiłem
Promix 5.0
jestem bardzo zadowolony z wykrywacza
a miałem rożne sprzęty minelaby i garety itp .
biegam na ustawieni dys 0 czul max
na brak fantów nie narzekam :)
Pozdrawiam
Napisano
Raczej będę musiał zrobić taki myk żeby pospisywać sobie ewentualne ustawienia na kartkę i dopiero w terenie sobie ewentualnie ustawiać.Ale mimo wszystko dziękuję za podpowiedzi
  • 2 weeks later...
Napisano
Tony ze skokiem co 10 z piskiem na +max do buuuuu na -max.
Według mnie, kiedy zejdę na -80, to dużo lepiej ciągnie, a przy dobrej tonacji, po kilku wypadach można chodzić na słuch.
Pozdrawiam,
Mazow
Napisano
Kolego nowy 123,

Pewnych rzeczy nie można nauczyć się z teorii.
Nauczysz się podczas zdobywania kolejnych dołków.
Na to nie ma reguły. Zdarzało mi się wyjąć guzik ze wskazaniem minusowym, więc praktyka nauczy Cię odróżnić drut od puszki.

Pozdrawiam,
Mazow
Napisano
Jak na razie to latam na statyku czułość max dyskryminacja 0 ale wkurza mnie to że muszę się nakopać gwoździ i kapsli.Powiedzcie mi jak zrobić żeby je omijać i czy wgl na dobrych ustawieniach latam.Pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie