herr kurzo Napisano 19 Maj 2012 Autor Napisano 19 Maj 2012 Witam zakładam wątek z tego względu iż posiadam PROximę od 2 dni i jeszcze nie zdołałem poznać sią z tym wykrywaczem i tu nasuwa mi się pytanie jak ustawać PROximętak aby wycisnąć z niej maksimum możliwości.
pawcion123 Napisano 20 Maj 2012 Napisano 20 Maj 2012 Czułość-maxDyskr--88"Wzm audio-maxwyciśniesz wszystko :)
herr kurzo Napisano 20 Maj 2012 Autor Napisano 20 Maj 2012 Dobrze wiedzieć tylko w jakim trybie statyk dynamik czy mix?
CzarnyPoznań Napisano 20 Maj 2012 Napisano 20 Maj 2012 A ja proponuje metodą prób i błędów.Każdy wykrywacz najlepiej samem rozpracować i się z nim dotrzeć.
herr kurzo Napisano 20 Maj 2012 Autor Napisano 20 Maj 2012 No tak tyle ze nie bardzo wiem jak się za to zabrać bo jak wiecie w Proximie są te tony i nie wiem jak to ustawić wszystko.Trochę już się z nim zapoznałem ale i tak nie wiem jak ustawić żeby kapsle mi odrzucał i gwoździe a żeby kolorki mi wskazywał bez omijania.Jak narazie trochę zapoznałem się ze statykiem.
herr kurzo Napisano 21 Maj 2012 Autor Napisano 21 Maj 2012 No tak tyle ze nie potrafię interpretować sygnałow bo nieraz jest tak że wykrywacz jak się zbliży do czegoś co jest bardzo płytko to zaczyna tak jakby warczeć
herr kurzo Napisano 21 Maj 2012 Autor Napisano 21 Maj 2012 Tak samo jak nie bardzo wiem jak posługiwać się informacjami które wyświetlają się zaraz po strojeniu czyli faza gruntu i coś tam jeszcze.Czy do tych faz są jakieś usatwienia?Mogli byście wytłumaczyć wszystko krok po kroku jeśli macie jak bardzo bym był wdzięczny.Wcześniej chodziłem z jablem to nie było żadnych problemów zresztą wiadomo dlaczego heh
kaskaxxx Napisano 21 Maj 2012 Napisano 21 Maj 2012 Na początku nie przejmuj się fazami i innymi pierdołami , po strojeniu zatwierdź i tyle jeśli i to za trudne to grunt fabryczny będzie dobrym wyborem. Dyskriminacja na 0 i kopać wszystko co powyżej czyli na plusie ,po pewnym czasie nauczysz się co daje jaki sygnał.
brodkasz Napisano 21 Maj 2012 Napisano 21 Maj 2012 Fazy nie są po to by zmieniać ustawienia w ogóle nie są ważne do obsługi. To że buczy nad płytkim metalem jest jak najbardziej prawidłowe (to przesterowanie). Wszystko to jak i inne ciekawe rzeczy można znaleźć w instrukcji obsługi wykrywacza.Pozdrawiam Brodkasz.
herr kurzo Napisano 21 Maj 2012 Autor Napisano 21 Maj 2012 Puki co to chodziłem na statyku dyskryminacja na -80 a czułość na 27
pawcion123 Napisano 21 Maj 2012 Napisano 21 Maj 2012 Instrukcja się kłania kolego!Statyk na -80? a po co jak na statyku nie ma dyskryminacji??Dlaczego tak mała czułość ?Nie polecam tak wysokiej dyskryminacji jak to pisała Kaskaxxx, dużo srebra wychodzi niżej...polecam -88 czyli wycięcie gwoździ i lecisz na słuch.Masz przecież identyfikację tonową.Jakby co to pytaj śmiało.pozdro :)
czarny12 Napisano 22 Maj 2012 Napisano 22 Maj 2012 witam 4 tygodnie temu kupiłem Promix 5.0 jestem bardzo zadowolony z wykrywacza a miałem rożne sprzęty minelaby i garety itp . biegam na ustawieni dys 0 czul max na brak fantów nie narzekam :)Pozdrawiam
czarny12 Napisano 22 Maj 2012 Napisano 22 Maj 2012 witam 4 tygodnie temu kupiłem Promix 5.0 jestem bardzo zadowolony z wykrywacza a miałem rożne sprzęty minelaby i garety itp . biegam na ustawieni dys 0 czul max na brak fantów nie narzekam :)Pozdrawiam
herr kurzo Napisano 22 Maj 2012 Autor Napisano 22 Maj 2012 Raczej będę musiał zrobić taki myk żeby pospisywać sobie ewentualne ustawienia na kartkę i dopiero w terenie sobie ewentualnie ustawiać.Ale mimo wszystko dziękuję za podpowiedzi
herr kurzo Napisano 31 Maj 2012 Autor Napisano 31 Maj 2012 Powiedzcie mi jak ustawiliście swoje proximy chodzi mi głównie o te ustawienia tonów itp.Pzdr
Mazow Napisano 31 Maj 2012 Napisano 31 Maj 2012 Tony ze skokiem co 10 z piskiem na +max do buuuuu na -max.Według mnie, kiedy zejdę na -80, to dużo lepiej ciągnie, a przy dobrej tonacji, po kilku wypadach można chodzić na słuch.Pozdrawiam,Mazow
nowy123 Napisano 1 Czerwiec 2012 Napisano 1 Czerwiec 2012 a jak mam rozruznic czy to jest puszka,drut i nne zelastwo od np.metalowj lyzeczki
Mazow Napisano 1 Czerwiec 2012 Napisano 1 Czerwiec 2012 Kolego nowy 123,Pewnych rzeczy nie można nauczyć się z teorii.Nauczysz się podczas zdobywania kolejnych dołków.Na to nie ma reguły. Zdarzało mi się wyjąć guzik ze wskazaniem minusowym, więc praktyka nauczy Cię odróżnić drut od puszki.Pozdrawiam,Mazow
herr kurzo Napisano 2 Czerwiec 2012 Autor Napisano 2 Czerwiec 2012 Denerwuje mnie to przesterowanie jak zrobić żeby go nie było chyba że tak musi być?
kaskaxxx Napisano 2 Czerwiec 2012 Napisano 2 Czerwiec 2012 Tak musi być, to bardzo dobre rozwiązanie wiadomo że mamy pod cewką coś bardzo płytko i jest dość duże .
herr kurzo Napisano 3 Czerwiec 2012 Autor Napisano 3 Czerwiec 2012 Jak na razie to latam na statyku czułość max dyskryminacja 0 ale wkurza mnie to że muszę się nakopać gwoździ i kapsli.Powiedzcie mi jak zrobić żeby je omijać i czy wgl na dobrych ustawieniach latam.Pzdr
desmo Napisano 3 Czerwiec 2012 Napisano 3 Czerwiec 2012 Na dyskryminacji ustawionej na 0 kopiesz gwoździe??? A na wyświetlacz czasem patrzysz co tam się pokazuje? ;)))
herr kurzo Napisano 3 Czerwiec 2012 Autor Napisano 3 Czerwiec 2012 Dopiero zaczynam przygodę z taką wykrywką także wszystkiego nie wiem
piowo2007 Napisano 3 Czerwiec 2012 Napisano 3 Czerwiec 2012 Z tego co wiem to na statyku dyskryminacja nie działa...Coś chyba pomyliłeś.
herr kurzo Napisano 3 Czerwiec 2012 Autor Napisano 3 Czerwiec 2012 No wiem ze na statyku nie działa ale tak wgl to poco jest opcja regulacji dyskryminacji na statyku?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.