Zwierzu Napisano 16 Maj 2012 Napisano 16 Maj 2012 Na allezło kupiłeś?Na Twoim miejscu to dzwoniłbym z awanturą do sprzedajacego i nie odpuściłbym,mimo że jest gwarancja.Zwróciłbym syf.A skoro sprawdzałeś sprzęt na dwóch cewkach to zapewne jest coś z elektroniką...
dominislaw93 Napisano 16 Maj 2012 Napisano 16 Maj 2012 Sorry że się wcinam ale nie chce zakładać podobnego tematu. Mam podobny problem z omega 11 DD, tzn. nie mogę ustawić czułości powyżej 65 ponieważ chodząc po polu gdzie są np.grubsze chwasty i obcierając spodem cewki o nie strasznie się wzbudza a jak jest mokra trawa to już w ogóle nie da się chodzić bo strasznie szaleje. Jaka może być tego przyczyna??
dariuszfishing Napisano 16 Maj 2012 Autor Napisano 16 Maj 2012 Trochę będzie mi szkoda bo kupiłem go z dwiema cewkami i z pinpointerem garrett'a do tego ma ponad 3 lata gwarancji i kosztował 1900złI zastanawiam się czy nie opłaca mi się wysłać go do serwisu
popek Napisano 17 Maj 2012 Napisano 17 Maj 2012 to jest ogólnie wykrywka taka bardziej erwowa" trzeba się przyzwyczaić i odróżniać jak w niemal każdej sygnały od wzbudzeń, wzbudzają się wszystkie .... moi koledzy ciągle mówią że mi potrafi popierdywać ale jak spytam o czułość to mają 50-60%, ja biegam na 85% ..... na 50%-60 to jest cisza jak mogiła ..... (oczywiście dostrojona)
staregraty Napisano 17 Maj 2012 Napisano 17 Maj 2012 Ja latam praktycznie tylko na sens. 91 i generalnie nie ma problemu ale kilka razy chciała zgłupieć gdy ugory leżały na radawcu.
glinikglinik Napisano 20 Wrzesień 2012 Napisano 20 Wrzesień 2012 Witam moja omega całkowicie zwariowała jestem na plaży w Chorwacji i nie mogę dostroić do gruntu cały czas piszczy po wciśnięciu pin-point piszczy pokazuje cztery poziome kreski i wyświetlacz przygasa raz znikają napisy i się pojawiają nawet jak uniosę cewkę do góry zmieniłem na mniejszą cewkę i to samo nawet jak przemiatam przed cewką metalem to bardzo słabo reaguje proszę o pomoc dzięki.
RAJTAR Napisano 20 Wrzesień 2012 Napisano 20 Wrzesień 2012 glinikglinik kolego drogi , Twojej omedze może pomóc tylko serwis...to nie jest normalne...
A.D.M. Napisano 21 Wrzesień 2012 Napisano 21 Wrzesień 2012 To co opisujesz, to tzw. sygnał przesterowania. Czy na cewce masz osłonę?Jeśli tak, warto sprawdzić czy jakiś kawałek metalu nie zagnieździł się pomiędzy cewką , a osloną . Jeśli nic tam nie ma, to rzeczywiście pozostaje tylko serwis...
A.D.M. Napisano 21 Wrzesień 2012 Napisano 21 Wrzesień 2012 Ups...nie doczytałem, że problem występuje na dwóch cewkach... w takim przypadku to pozostaje tylko serwis... Choć ostatnio miałem podobną sytuację : zdażyło mi się pojawić na pewnym poletku gdzie również nie było możliwości dostrojenia się - cały czas sygnał przesycenia" - same krechy na wyświetlaczu i miganie" ( nawet po uniesieniu wykrywki niemalże pionowo do góry- obojętnie czy na klawiszu Ground Grab , czy na pinpoincie) Też zacząłem się zastanawiać , czy aby wykrywka mi nie padła. Co sie okazało? W pobliżu znajdował się czynny pastuch elektryczny... po odsunięciu się od niego na ok. 50 m udało się dostroić sprzęt , ale pomimo znacznej już od niego odległości w trakcie poszukiwań cały czas cyklicznie wykrywacz pykał " w równych odstępach czasu.Pierwszy raz coś takiego mi się zdażyło...Może tutaj również coś powoduje tak silne zakłócenia uniemożliwiające poprawne dostrojenie?Zmień miejsce ( może jakieś pole? ) i zobacz jak się będzie zachowywać.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.