Skocz do zawartości

Problem Omega 8000 szaleje

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Na allezło kupiłeś?Na Twoim miejscu to dzwoniłbym z awanturą do sprzedajacego i nie odpuściłbym,mimo że jest gwarancja.Zwróciłbym syf.
A skoro sprawdzałeś sprzęt na dwóch cewkach to zapewne jest coś z elektroniką...
Napisano
Sorry że się wcinam ale nie chce zakładać podobnego tematu. Mam podobny problem z omega 11 DD, tzn. nie mogę ustawić czułości powyżej 65 ponieważ chodząc po polu gdzie są np.grubsze chwasty i obcierając spodem cewki o nie strasznie się wzbudza a jak jest mokra trawa to już w ogóle nie da się chodzić bo strasznie szaleje. Jaka może być tego przyczyna??
Napisano
Trochę będzie mi szkoda bo kupiłem go z dwiema cewkami i z pinpointerem garrett'a do tego ma ponad 3 lata gwarancji i kosztował 1900zł
I zastanawiam się czy nie opłaca mi się wysłać go do serwisu
Napisano
to jest ogólnie wykrywka taka bardziej erwowa" trzeba się przyzwyczaić i odróżniać jak w niemal każdej sygnały od wzbudzeń, wzbudzają się wszystkie .... moi koledzy ciągle mówią że mi potrafi popierdywać ale jak spytam o czułość to mają 50-60%, ja biegam na 85% ..... na 50%-60 to jest cisza jak mogiła ..... (oczywiście dostrojona)
  • 4 months later...
Napisano
Witam moja omega całkowicie zwariowała jestem na plaży w Chorwacji i nie mogę dostroić do gruntu cały czas piszczy po wciśnięciu pin-point piszczy pokazuje cztery poziome kreski i wyświetlacz przygasa raz znikają napisy i się pojawiają nawet jak uniosę cewkę do góry zmieniłem na mniejszą cewkę i to samo nawet jak przemiatam przed cewką metalem to bardzo słabo reaguje proszę o pomoc dzięki.
Napisano
To co opisujesz, to tzw. sygnał przesterowania.
Czy na cewce masz osłonę?
Jeśli tak, warto sprawdzić czy jakiś kawałek metalu nie zagnieździł się pomiędzy cewką , a osloną . Jeśli nic tam nie ma, to rzeczywiście pozostaje tylko serwis...
Napisano
Ups...nie doczytałem, że problem występuje na dwóch cewkach... w takim przypadku to pozostaje tylko serwis...
Choć ostatnio miałem podobną sytuację : zdażyło mi się pojawić na pewnym poletku gdzie również nie było możliwości dostrojenia się - cały czas sygnał przesycenia" - same krechy na wyświetlaczu i miganie" ( nawet po uniesieniu wykrywki niemalże pionowo do góry- obojętnie czy na klawiszu Ground Grab , czy na pinpoincie)
Też zacząłem się zastanawiać , czy aby wykrywka mi nie padła.
Co sie okazało? W pobliżu znajdował się czynny pastuch elektryczny... po odsunięciu się od niego na ok. 50 m udało się dostroić sprzęt , ale pomimo znacznej już od niego odległości w trakcie poszukiwań cały czas cyklicznie wykrywacz pykał " w równych odstępach czasu.Pierwszy raz coś takiego mi się zdażyło...
Może tutaj również coś powoduje tak silne zakłócenia uniemożliwiające poprawne dostrojenie?
Zmień miejsce ( może jakieś pole? ) i zobacz jak się będzie zachowywać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie