Skocz do zawartości

solaris czy ace 250

detekta8

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Według mnie, jak na początek, Ace. Wyciągniesz nim i monetki i kany, co tam sobie jeszcze chcesz, w obsłudze też prościutki. Co do Solarisa wypowiadać się nie chcę - mi w każdym razie nie spodobał się.

Pozdrawiam, K.
Napisano
Solaris dobry na militarkę i na drobnicę ale na serwis nie licz bo Rutus nie ma już płyt głównych do nich:(bo ich nie robi.Wybór należy do ciebie:)ja osobiście mam 2 Solarisy dodam jeszcze że te wykrywacze są nie zniszczalne no chyba że się postarasz lub zostawisz baterie w nim aż wyleją.Zdró
Napisano
Chodzę z Solarką dopiero od dobrego miesiąca,a wyjął tyle co fisher f2 przez pół roku.Rutus jest uniwersalny,dobry na drobny kolor i militarkę też ładnie ciągnie.
Ostatnio magazynek od szturma na dobre pół metra wyszedł,garść amunicji ppsz z podobnej głębokości.Wszystko na dynamiku.
F2 to też świetny sprzęt w tej cenie,ale dużo płytszy od solarisa.
Napisano
Dorzucę i ja swoje 3grosze. ACE będzie moim zdaniem nieco łatwiejszy w obsłudze ale wszystko prócz drobnicy sprawia mu problem a co do rutusa to z pewnością jest to uniwersalny sprzęt z dobrymi parametrami za rozsądne pieniądze. Znajomy miał z cewką koncentryczną od proximy i od mojej proxi wiele nie odstawała taka solarka.
Napisano
Na 10 dobrych sygnałów wyłapanych solarisem, ace widzi około 5. Tyle testu z terenu i myśle że tyle wystarczy. Pozdro
Napisano
W pierwszym tygodniu posiadania nowego czy innego wykrywacza może się wydawać że obsługa jest trudna czy nie zrozumiała ,a po miesiącu zastanawiamy się po co zadawałem takie banalne pytanie- jak ustawić, na jakich ustawieniach chodzicie?"
Tak czy owak SOLARIS bardziej uniwersalny i dobry serwis.
Napisano
dzieki za wszystkie odpowiedzi, ja obecnie chodze z proxima i wiem ze rutus to dobry sprzet a o doradzenie prosil mnie kolegta ktory chce zaczac zabawe z wykrywka, doradzilem mu zeby postawil na solarisa bo operowal malym budzetem i widze ze chyba to bedzie najtrafneijszy wybor, kilka wyjsc w teren i z mala pomoca powinien szybko zalapac
Napisano
Ja zadawałem głupie pytania co do obsługi proximy chyba z miesiąc ale się nauczyłem i teraz sam mogę co nieco powiedzieć tak że jak ja się nauczyłem to każdy może :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie