detekta8 Napisano 16 Maj 2012 Autor Napisano 16 Maj 2012 witam co stabilniejsze pewniejsze dla poczatkujacego jako pierwszy wykrywacz ma byc dosc uniwersalnie
lesiu283 Napisano 16 Maj 2012 Napisano 16 Maj 2012 Moim zdaniem bardziej uniwersalny jest solaris, a ace 250 to bardziej na drobnice. To jest moje zdanie Pozdro
Tomb750 Napisano 17 Maj 2012 Napisano 17 Maj 2012 Oczywiście, że Solaris. Raczej nie będziesz zawiedziony a w razie czego to i serwis w kraju bez problemu.
Krychus Napisano 17 Maj 2012 Napisano 17 Maj 2012 Według mnie, jak na początek, Ace. Wyciągniesz nim i monetki i kany, co tam sobie jeszcze chcesz, w obsłudze też prościutki. Co do Solarisa wypowiadać się nie chcę - mi w każdym razie nie spodobał się. Pozdrawiam, K.
conan Napisano 18 Maj 2012 Napisano 18 Maj 2012 Solaris dobry na militarkę i na drobnicę ale na serwis nie licz bo Rutus nie ma już płyt głównych do nich:(bo ich nie robi.Wybór należy do ciebie:)ja osobiście mam 2 Solarisy dodam jeszcze że te wykrywacze są nie zniszczalne no chyba że się postarasz lub zostawisz baterie w nim aż wyleją.Zdró
Szukanko Napisano 19 Maj 2012 Napisano 19 Maj 2012 Uniwersalny i głębszy jest Solaris.Posiadałem przez kilka lat wersję v1.1 i tą mogę polecić.
irek76 Napisano 19 Maj 2012 Napisano 19 Maj 2012 Chodzę z Solarką dopiero od dobrego miesiąca,a wyjął tyle co fisher f2 przez pół roku.Rutus jest uniwersalny,dobry na drobny kolor i militarkę też ładnie ciągnie.Ostatnio magazynek od szturma na dobre pół metra wyszedł,garść amunicji ppsz z podobnej głębokości.Wszystko na dynamiku.F2 to też świetny sprzęt w tej cenie,ale dużo płytszy od solarisa.
psioter5 Napisano 19 Maj 2012 Napisano 19 Maj 2012 Dorzucę i ja swoje 3grosze. ACE będzie moim zdaniem nieco łatwiejszy w obsłudze ale wszystko prócz drobnicy sprawia mu problem a co do rutusa to z pewnością jest to uniwersalny sprzęt z dobrymi parametrami za rozsądne pieniądze. Znajomy miał z cewką koncentryczną od proximy i od mojej proxi wiele nie odstawała taka solarka.
siwy_49 Napisano 22 Maj 2012 Napisano 22 Maj 2012 Na 10 dobrych sygnałów wyłapanych solarisem, ace widzi około 5. Tyle testu z terenu i myśle że tyle wystarczy. Pozdro
kaskaxxx Napisano 22 Maj 2012 Napisano 22 Maj 2012 W pierwszym tygodniu posiadania nowego czy innego wykrywacza może się wydawać że obsługa jest trudna czy nie zrozumiała ,a po miesiącu zastanawiamy się po co zadawałem takie banalne pytanie- jak ustawić, na jakich ustawieniach chodzicie?" Tak czy owak SOLARIS bardziej uniwersalny i dobry serwis.
detekta8 Napisano 23 Maj 2012 Autor Napisano 23 Maj 2012 dzieki za wszystkie odpowiedzi, ja obecnie chodze z proxima i wiem ze rutus to dobry sprzet a o doradzenie prosil mnie kolegta ktory chce zaczac zabawe z wykrywka, doradzilem mu zeby postawil na solarisa bo operowal malym budzetem i widze ze chyba to bedzie najtrafneijszy wybor, kilka wyjsc w teren i z mala pomoca powinien szybko zalapac
psioter5 Napisano 23 Maj 2012 Napisano 23 Maj 2012 Ja zadawałem głupie pytania co do obsługi proximy chyba z miesiąc ale się nauczyłem i teraz sam mogę co nieco powiedzieć tak że jak ja się nauczyłem to każdy może :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.