Skocz do zawartości

Osłonka na ceke do White's MXT Tracker E-series-potrzebna czy zbędny wydatek?

Zwierzu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Potrzebuje opinii kogos kto chodzi na w/w sprzecie.Mam na stanie MXT i tak się zastanawiam czy to nie zbędny wydatek?
Pozdrawiam
Zwierz
Napisano
W mojej ocenie osłony mają sens w przypadku sond, które nie mają pełnych karkasów z ABS np. sondy Garrett lub inne.

Ostatnio mocno przyglądam się temu detektorowi. Napisz proszę jak zachowuje się Twój MXT przy GAIN ustawionym powyżej +1.

Czy Ty pochodzisz z okolic Świebodzina?

Pzdr.
Taktyk
Napisano
Taktyt
Niestety ale nie Świebodzin...
A odnośnie Twojego drugiego pytania,to mogę dopiero odpowiedzieć w sobote lub niedziele,tj.jak z nim wyjde w teren.Dopiero co mi przyszedł...
Ale z tego co się orientuje to nawet przy max ustawieniu,na większości gleb na GAIN +3 jest o.k i stabilnie.Bo pewnie o to Ci chodziło.W kazdym badz razie jak wyjde w teren to napisze. :)

Pozdrawiam
Napisano
Kiedyś poznałem kogoś o takim samym nicku ale w realu..;) Uciekaliśmy przed strażnikami poruszającymi się na rowerach po GDR-rze na MRU.. :) Schowaliśmy się na pzw. 761 - stare dobre czasy mi się przypominają..;)

MXT jest specyficzny na ile potrafi być detektor z 16-bitowym przetwornikiem ze stajni microchip. Co ciekawe konstruktorzy w tym sławny Johnson na tyle mu zawierzyli - a to był dobry przetwornik ADC na tamte czasy (aproksymacja), dla wszystkich kanałów, które tam są (w sumie czterech).

Oczywiście obsłużyć ten detektor jest łatwo - system śledzenia gruntu jest bardzo dobry - przełącznik MODE mógłby być z prawej strony a track jednak z lewej..

Na tych koncepcjach powstał później detektor F... lub T2... Różne cyfry... Od wyboru do koloru...

Pozdrawiam
Taktyk
Napisano
Zwierzu - traktuj swój sprzęt jak inwestycję, którą trzeba chronić.. Przecież z czasem może będziesz chciał kupic inny wykrywacz a ten sprzedać, więc warto o niego dbać bo kolejny właściel na pewno będzie w stanie to docenić i zapłaci Ci uczciwą kasę. Warto mieć osłonkę ;-)

Pozdrawiam

VW

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie