TrzystaTrzy Napisano 6 Maj 2012 Autor Napisano 6 Maj 2012 Witam! Mam pewien problem, otóż po elektrolizie na czyszczonych przedmiotach pozostaje czarny osad i tutaj pojawia się moje pytanie. Czy są jakieś sprytne sposoby na usunięcie tego brudu. Czyściłem elektrolizą stalową łuskę od pak 40 i chociaż przebija się czysty metal, to w większości pokrywa ją owy osad. Kilkukrotne czyszczenie szczotką drucianą, płukanie i czyszczenie innymi szczotkami nie przynosi rezultatu. Pozdrawiam.
marcin 1984 Napisano 7 Maj 2012 Napisano 7 Maj 2012 Tak jak kolega wino1939 napisał - szczotka na wiertarę i jedziesz z koksem ;)pozdro
velmont66 Napisano 7 Maj 2012 Napisano 7 Maj 2012 szczotka i proszek do prania i do gorącej wody i jedziesz aż przestanie brudzić :-)
WykoP2411+ Napisano 8 Maj 2012 Napisano 8 Maj 2012 Jest jeszcze opcja żeby potrzymać dłużej w elektrolizie a potem myć.Ten czarny osad to węgiel wytrącony ze stali w procesie korozji.Jeśli elektroliza jest robiona odpowiednio długo to wystarczy umyć w zimnej wodzie szczotą ryżową z odrobiną szamponu albo ,,Ludwika,,
TrzystaTrzy Napisano 10 Maj 2012 Autor Napisano 10 Maj 2012 Dzięki za rady koledzy;) Będę próbował i zobaczymy co z tego wyjdzie, pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.