Bezimienny Napisano 5 Maj 2012 Autor Napisano 5 Maj 2012 Witam. Znalazłem na polu. Wymiary jakieś 1cm wysokości na 5cm długości.L.Guttmann Privileg?? Inhaber Wien I.Backerstrasse Od czego ta tabliczka?Musiałem namoczyć bo na sucho za cholere nie da się odczytać...
Bezimienny Napisano 6 Maj 2012 Autor Napisano 6 Maj 2012 Pomogło @sonicsquad ;) Tłumaczone w googlach, ale dało się zrozumieć, najprawdopodobniej jest to tabliczka od mebli.Dzięki PozdroW roku 1895, nowa linia bezwonnym komody.Były one reklamowane jako dostępne w różnych stylach mebli, wycenione w przedziale od 12 florenów na 100 i było oglądać w salonie na Bäckerstrasse że Guttmann zwanego wiodącym i największy ośrodek tego typu w Wiedniu."Leopold Guttmann urodził się w 1852 roku w miejscowości karpackich gór Sobotiste w ówczesnej Węgry, ale jest teraz na Słowacji. W tym czasie Sobotiste miała społeczność żydowską około 500 rodzin, ale dla Leopolda, jak dla większości ambitnych żydowskich młodzieńców z prowincji Cesarstwa Austro-Węgierskiego, Wiedeń skinął.
Bezimienny Napisano 5 Maj 2012 Autor Napisano 5 Maj 2012 Witam. Znalazłem na polu. Wymiary jakieś 1cm wysokości na 5cm długości.L.Guttmann Privileg?? Inhaber Wien I.Backerstrasse Od czego ta tabliczka?Musiałem namoczyć bo na sucho za cholere nie da się odczytać...
Pytanie
Bezimienny
Witam. Znalazłem na polu. Wymiary jakieś 1cm wysokości na 5cm długości.
L.Guttmann
Privileg?? Inhaber
Wien I.Backerstrasse
Od czego ta tabliczka?
Musiałem namoczyć bo na sucho za cholere nie da się odczytać...
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.