wodzu_ Napisano 21 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2012 Witam jak rozebrac rękojesc i czym podczyscic klinge. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzu_ Napisano 21 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2012 Na klindze widoczne ogniska rdzy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzu_ Napisano 21 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2012 Pozdrawiam wodzu_. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino1939 Napisano 22 Kwiecień 2012 Share Napisano 22 Kwiecień 2012 Rękojeści nie rozbierzesz, bez ingerencji ciężkim sprzętem.Z tego co widzę, a mało widzę, to jest to zaklepane i bez psucia nie rozbierzesz.Co do czyszczenia- ja bym go dał w elektroizę.Pokaż jeszcze dokładną fote powierzchni klingi.PZdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino1939 Napisano 22 Kwiecień 2012 Share Napisano 22 Kwiecień 2012 o jest to zaklepane"Chciałem napisać: Z tego co widzę,a mało widzę, trzpień jest zaklepany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzu_ Napisano 22 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2012 Witam tak wygląda cała powierzchnia klingi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzu_ Napisano 22 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2012 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 22 Kwiecień 2012 Share Napisano 22 Kwiecień 2012 Trudno to będzie czyścić bez rozebrania. Daj fotke od spodu głowicy.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muguk127 Napisano 22 Kwiecień 2012 Share Napisano 22 Kwiecień 2012 ja bym nie rozbierał tego szkoda fanta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon10 Napisano 22 Kwiecień 2012 Share Napisano 22 Kwiecień 2012 Muguk,czytalem Twoje dzisiejsze posty i mam pytanie Ty na tym forum jestes tak na powaznie czy tylko jaja sobie robisz?pozdrawiam egon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino1939 Napisano 22 Kwiecień 2012 Share Napisano 22 Kwiecień 2012 Musisz sobie odpowiedzieć na jedno z****** ważne pytanie- co chcesz zostawić w całości?Konstrukcje trzpienia, czy drewno\\skórę rękojeści?PZdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzu_ Napisano 23 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2012 Witam postaram sie podczyscic bez rozbierania zobzczymy jak wyjdzie,dam fote i będziemy myslec co dalej.Pozdrawiam wodzu_ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 23 Kwiecień 2012 Share Napisano 23 Kwiecień 2012 Bez rozbierania nie oczyścisz kapturka z fartuchem i kosza nie niszcząc przy okazji rękojeści. Tak czy inaczej zacznij od konserwacji jaszczura.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzu_ Napisano 23 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2012 Panowie skury prawie nic nie zostało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzu_ Napisano 23 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2012 Tylko resztki srebrnego drutu.Pytanie jak zabrac sie do rozbierania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 23 Kwiecień 2012 Share Napisano 23 Kwiecień 2012 Faktycznie niewiele skóry. Napuść drewno olejem lnianym.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 23 Kwiecień 2012 Share Napisano 23 Kwiecień 2012 Daj fotke głowicy, prawdopodobnie zakuwana.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzu_ Napisano 23 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2012 Widac ze ktos kiedys prubował ja rozebrac . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzu_ Napisano 23 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2012 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzu_ Napisano 23 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2012 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 23 Kwiecień 2012 Share Napisano 23 Kwiecień 2012 To może być ślepa nakrętka. Mam pałasz bawarski o takiej konstrukcji. Ja dopiłowałem z płaskownika klucz dokładnie pasujący do elipsy nakrętki. Następnie złapałem za głownie przez miękkie szczęki w imadło (szczęki z nakładkami alu). Po czym za... młotem parokrotnie przez kawałek mosiądzu w celu odbicia rdzy w nakrętce. Po czym udało się dorobionym kluczem obkiwać a następnie odkręcić ową.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzu_ Napisano 23 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2012 Ok wezme jutro na warsztat i zobaczymy ,odezwe sie wieczorem dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino1939 Napisano 23 Kwiecień 2012 Share Napisano 23 Kwiecień 2012 Wątpię, w nakętkowatość owego zwieńczenia.Zamiast dorabiać klucz, możesz to spróbować żabą, ale podrapiesz tą akrętkę".Najpierw walnij młotkiem przez rurkę- może akrętka" wcale nie jest ślepa,tylko korozja ją zamaskowała...PZdrPs. Jeśli okażę się, że to jednak nakrętka, to popsikaj jakimś forchem, czy innym WD- zmniejszy to ryzyko zerwania gwintu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzu_ Napisano 26 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2012 Witam lipa panowie niestety ta koncowka jest zakuwana, co dalej jak ja rozebrać zeby nie zniszczyć.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino1939 Napisano 26 Kwiecień 2012 Share Napisano 26 Kwiecień 2012 Nie koniecznie trzeba od razu niszczyć, ale każde mechaniczne dłubanie to jednak ingerencja w fanta...Praktycznie jedyną rzeczą, którą możesz zrobić,ażeby zachować całą rękojeść jest obcięcie końcówki trzpienia.Ja na twoim miejscu gdybym miał wybierać między całym żelaztwem, a drewienkiem- rozłupałbym drewienko...PZdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.