pderkacz Napisano 17 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2012 poszukuję wszlkich info na temat łóżysk konusowych wymiarowania itd. remomntuję stary motocykl i chcę zrobić jak w oryginale było.jężeli ktoś posiada jakieś info proszę o kontakt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 17 Kwiecień 2012 Share Napisano 17 Kwiecień 2012 łożysk wszelkich siła jest na świecie.Napisz jaki motocykl i które łożyska sprawiają Ci problem,będzie prościej, łatwiej i szybciej coś poradzic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HD1940 Napisano 17 Kwiecień 2012 Share Napisano 17 Kwiecień 2012 Ja ze swego doświadczenia powiem ci jedno: jeśli tylko się da (a w większości przypadków obecnie jest to możliwe) wywalaj konusy i stosuj łożyska zwykłe kulkowe obustronnie kryte albo stożkowe, a jak już bardzo się upierasz skośne. Konusy to technicznie zacofany typ łożysk, trudny do regulacji, mało wytrzymały, i już w latach 30 systematycznie wycofywany z konstrukcji motocykli. Z dzisiejszego punktu widzenia ma więcej wad niż zalet, a dodatkowo dorobienie nowych części będzie kosztować krocie. No ale jak się ktoś uprze to oczywiście można je dorobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pderkacz Napisano 17 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2012 hansdekawka kolego ty mi już obiecałeś rok dwa lata temu instrukcje do mojego motocykla i nic. HD masz całkowitą rację ze lepiej i szybciej ale wiesz szkoda nieco mi toczyć mojej piasty bo naprawdę jest w dobrym stanie. HD masz doświadczenie w tym względzie jeżeli tak chętnie skontaktuję się z Tobą na priva i może mi coś poradzisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 17 Kwiecień 2012 Share Napisano 17 Kwiecień 2012 Jeśli napisałem Ci, że mam oryginalną instrukcję,to mam obowiązek Ci ją natychmiast sprzedac???OK,wszystko jasne,pa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HD1940 Napisano 18 Kwiecień 2012 Share Napisano 18 Kwiecień 2012 pderkacz oczywiście pisz na priva w czym problem. Jeśli będę mógł coś podpowiedzieć na pewno podzielę się informacjami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pderkacz Napisano 18 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2012 HD wysłałem wiadomośc na priva dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pderkacz Napisano 20 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2012 HD dostałeś maila?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HD1940 Napisano 20 Kwiecień 2012 Share Napisano 20 Kwiecień 2012 Tak dostałem i wysłałem ci odpowiedź poprzez komunikator Odkrywcy i na twój adres mailowy. W tym drugim przypadku dostałem zwrotną informację o nie dostarczeniu maila. Przyślij mi swój poprawny adres mailowy lub sprawdź swoją pocztę, bo do mnie przesyłki docierają a do ciebie chyba nie., bo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HD1940 Napisano 20 Kwiecień 2012 Share Napisano 20 Kwiecień 2012 Właśnie dostałem informację, że podane konto mailowe p....@wp.pl jest zablokowane administracyjnie lub nieaktywne. Sprawdź to bo coś jest nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pderkacz Napisano 20 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2012 HD już jest dobrze zmieniłem adres mailowy a nie zmieniłem na odkrywcy teraz powinno działać poprawnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.