oleq Napisano 12 Kwiecień 2012 Autor Napisano 12 Kwiecień 2012 WitamJako, że nie znalazłem aktualnych dyskusji na temat GPS-ów pozwolę sobie zapytać w co lepiej zainwestować.Z tego co się ostatnio dowiadywałem przewaga jest po stronie palmtopów (są tańsze, większy ekran, możliwość wgrania map i zasięg GPS niczego sobie..) Ale to Was użytkowników proszę o wymianę doświadczeń. Osobiście zastanawiam się nad :ASUS P565 Fujitsu Siemens Pocket LOOX N560lub MIO P560Od sprzętu oczekuje mocnego sygnału GPS, Wifi, możliwości zapamiętywania pozycji.Zapraszam do dyskusji.
desmo Napisano 12 Kwiecień 2012 Napisano 12 Kwiecień 2012 Ostatnio również zastanawiałem się nad zakupem palmtopa i dokładnie nad tymi dwoma modelami co podałeś - MIO 560 i Looxa N560. Ostatecznie jednak dołożyłem parę złotych i kupiłem Samsunga Omnię II. GPS w tym telefonie działa na tym samym chipsecie SiRF Star III, więc jest tak samo czuły. Ja jestem zadowolony z telefonu i z samego GPSa, ale cudów kolego po tych urządzeniach nie oczekuj. W gęstym lesie, w dolinkach itp nieraz bardzo ciężko złapać fixa. Przewagą Samsunga jest też na pewno AGPS.
woytas Napisano 12 Kwiecień 2012 Napisano 12 Kwiecień 2012 Jakieś 15 tematów niżej ;)http://www.odkrywca.pl/gps-do-lasu,642191.html#642191
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.