Skocz do zawartości

Palmtop czy GPS

oleq

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam

Jako, że nie znalazłem aktualnych dyskusji na temat GPS-ów pozwolę sobie zapytać w co lepiej zainwestować.

Z tego co się ostatnio dowiadywałem przewaga jest po stronie palmtopów (są tańsze, większy ekran, możliwość wgrania map i zasięg GPS niczego sobie..) Ale to Was użytkowników proszę o wymianę doświadczeń. Osobiście zastanawiam się nad :

ASUS P565
Fujitsu Siemens Pocket LOOX N560
lub MIO P560

Od sprzętu oczekuje mocnego sygnału GPS, Wifi, możliwości zapamiętywania pozycji.

Zapraszam do dyskusji.
Napisano
Ostatnio również zastanawiałem się nad zakupem palmtopa i dokładnie nad tymi dwoma modelami co podałeś - MIO 560 i Looxa N560. Ostatecznie jednak dołożyłem parę złotych i kupiłem Samsunga Omnię II. GPS w tym telefonie działa na tym samym chipsecie SiRF Star III, więc jest tak samo czuły. Ja jestem zadowolony z telefonu i z samego GPSa, ale cudów kolego po tych urządzeniach nie oczekuj. W gęstym lesie, w dolinkach itp nieraz bardzo ciężko złapać fixa. Przewagą Samsunga jest też na pewno AGPS.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie