Skocz do zawartości

Po Ace 150 whites ?

jan-80

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam kolega posiada Garrett ace 150 i chce zamienić na Whites Coinmaster (900zł) i tu mam pytanie czy będzie on lepszy od ace 150 (osiągi konstrukcja zużycie baterii itp)? Ja osobiście nic nigdy nie miałem z firmy whites i dlatego się pytam a może jest jakiś równie dobry wykrywacz w cenie 900zł ?
Napisano
900 zł - czyli nowy.

Osiągi - lepsze.
Konstrukcja - White's, czyli 'the best'. Ale jakość plastików może się nie spodobać.
Zużycie baterii - a to już zależy od wielu czynników. Ale na podobnym poziomie.

Trzeba wziąć pod uwagę, że Coinmaster jest jednotonowy. Jest także zasilany z dwóch baterii 9V 6F22/6LR61.

Pozdrawiam, K.
Napisano
Nie no ewentualnie coś używanego do tej ceny tez moze byc:)!
a JEDNOTONOWY to znaczy ze to nie tak samo jak kanarek śpiewa ?!
Napisano
A baterie 9v alkaiki tanie nie są co nie wiem o tym dobrze :(
A tak ap ropo używany może być tylko ze pod takim pozerem ze będzie miał większy zasięg na monetki :)
Napisano
a JEDNOTONOWY to znaczy ze to nie tak samo jak kanarek śpiewa ?!"

Gorzej. Jeden ton dla wszystkich segmentów. Dopiero wersja Pro ma tonowość.

A baterie 9v alkaiki tanie nie są co nie wiem o tym dobrze :("

Ładowarka + dwa akusie 9V 200mAh, koszt ok. 70 zł, spokój na 1,5 roku.

Nie no ewentualnie coś używanego do tej ceny tez moze byc:)!"

Zależy od tego, co sprzedający wystawia i za ile...

Pozdrawiam, K.
Napisano
fakt ze mozna sie przyczepic do jakosci plastików . bodaj po upływie miesiaca pękł mi podłokietnik. fakt ze gwarancja nie obejmuje uszkodzen mecchanicznych ale w kilku innym whitesach pękł w ten sam sposob wiec moze pozniejsze wersje tego nie maja.

sprawa druga baterie : producent pisze ze zywotnosc baterii alkaicznych powyzej 20h ale z doswiadczenia wiem ze jest to o wiele wiele dłuzszy czas. ja nie uzywam akumulatorków tylko kupuje te lepsze baterie i przewaznie działam na energaizerach. i powiem szczerze ze czas zywotnosci to powyzej 35h jak nie wiecej( i to bez sluchawek)

sprawa 2 : zasięg juz kiedys pisalem o coinmasterze, ze niby klasa 250-tki ale odwaze sie powiedziec ze ma nieco wiekszy zasieg jak kanar.

nooo jednotonowosc moze troszke nudzic( dlatego wybralem wersje PRo )

jeszcze 2 słowa o konstrukcji: wiec minusem moze byc składanie tej piszczki. niestety dzieli sie tylko na 2 częsci. i moze byc kłopotem do przewozenia lub schowania w torbie . drugim minusem sa lekkie luzy na łaczeniu obu tyczek. ale jedna warstwa tasmy izolacyjnej zalatwia sprawe :)

z ace 150 nie pracowalem nigdy ale podjął bym sie wyzwania zamiany.
jesli chodzi o ogolna prace wykrywacza to nie wzbudza zastrzezen. Wzbudza sie stosunkowo rzadko. ogolnie jest bardzo czuly na kolorowa drobnice. a jesli chodzi o glebokosc to mozna sie ładnie okopac przy tej piszcze.

no i do tego wykrywacza masz mozliwosc dobrania 5 typów cewek NEL( Big Tornado Hunter Sharpshuter Sharp )

Mam nadzieje ze choc troszke ci przyblizyłem ten wykrywacz
pozdrawiam Michał
Napisano
Tak oczywiście dziękuje saperfts i Krychus za odpowiedz i doradzenie :) A za ta cenę do 1000zł max co używanego i dobrego można trafić ??!
Napisano
Od 400 do 1000.

http://allegro.pl/listing.php/showcat?id=74253&offer_type=0&price_from=400&price_to=1000&postcode_enabled=0&state=0&distance=1&postcode=&city=&listing_sel=2&listing_interval=7&change_view=Poka%C5%BC%C2%A0%3E

Chinoli proszę unikać.

Pozdrawiam serdecznie, K.
Napisano
PS: Z tych wszystkich markowych" to najlepszy będzie F4 za tysiaka na pierwszej stronie :)

Chinoli" to zbyt ogólne określenie w powyższym poście, bo wiadomo, że żółte rączki wejdą wszędzie - ale z grubsza, wiadomo o co biega :D (czytaj 3006, MD, i te inne buble)

Napisano

Jak się kolega zdecyduje na F2, powiedz, że mam dla Niego taki dokumencik (załącznik).

Jest to taki poradnik terenowy" typowo dla F2, gdzie wymieniłem wszystkie wady-usterki, jak to naprawić, poprawić stabilność i trochę innych pomocnych rzeczy. Sam to opracowałem, tak więc myślę, że nie ma nic lepszego na początek, jak lektura zapisanych długoletnich doświadczeń z tym sprzętem.

Napisano
Ok nie ma sprawy Krychus :)

A teraz takie moje osobiste pytanie trafiłem całkiem przypadkowo na wykrywacz Rutus Draco i zastanawiam się nad kupnem tego oto wykrywacza czy ktoś wie gdzie można kupić nowy taki wykrywacz ?!:)

pozdrawiam
Napisano
Dziękuję za wszelka pomoc Krychus i również pozdrawiam :)

Ps. Napisze do pana rutyny czy nie było by możliwości zakupu nowego Draco spróbować nie zaszkodzi :)
Napisano
A ja się zastanawiam po co ta ściema z kolegą w pierwszym poście...Chyba nic krępującego w tym nie ma że chcesz kupić mocniejszy sprzęt.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie