irek76 Posted April 2, 2012 Author Posted April 2, 2012 Dziś miałem pierwsze wyjście z solarisem,wszystko super,nawet efekty przyjemne:),ale jedna rzecz mnie zastanawia.Do Rutusa wsadziłem prawie nowe baterie zwykłe najtańsze philipsy.Po włączeniu maszynki miernik wskazywał 90%,a po trzech godzinach pracy w dynamiku wskazywał tylko 6%.Wykrywacz przy tym był do końca stabilny,i nawet przy tych 6% nie zauważyłem spadku zasięgu,przynajmniej w powietrzu.Gdy wróciłem do domu po jakiejś godzinie włączyłem sprzęt,a na wskaźniku 58% naładowania.Czy te wskaźniki przekłamują,mam lipne baterie,czy może to jakiś problem w elektronice?Gry wyłączałem i włączałem solarkę w lesie,to zawsze po włączeniu dawała trzy sygnały,wcześniej miałem Ultrę 2 i tam trzy sygnały po włączeniu znaczyły dobre baterie 100-70% Czy w Solarisie te trzy dźwięki to też test baterii,czy po prostu zgłoszenie gotowości.
arci Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Witam masz baterie za słabe mój solaris też tak pokazuje stan bateri jak go wyłączę i odczekam parę minut to wskaznik wskazuje większy stan bateri acha przy włączaniu zawsze mam 3 tony czy mam nowe baterię czy słabe.Zdrów
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.