irek76 Napisano 2 Kwiecień 2012 Autor Napisano 2 Kwiecień 2012 Dziś miałem pierwsze wyjście z solarisem,wszystko super,nawet efekty przyjemne:),ale jedna rzecz mnie zastanawia.Do Rutusa wsadziłem prawie nowe baterie zwykłe najtańsze philipsy.Po włączeniu maszynki miernik wskazywał 90%,a po trzech godzinach pracy w dynamiku wskazywał tylko 6%.Wykrywacz przy tym był do końca stabilny,i nawet przy tych 6% nie zauważyłem spadku zasięgu,przynajmniej w powietrzu.Gdy wróciłem do domu po jakiejś godzinie włączyłem sprzęt,a na wskaźniku 58% naładowania.Czy te wskaźniki przekłamują,mam lipne baterie,czy może to jakiś problem w elektronice?Gry wyłączałem i włączałem solarkę w lesie,to zawsze po włączeniu dawała trzy sygnały,wcześniej miałem Ultrę 2 i tam trzy sygnały po włączeniu znaczyły dobre baterie 100-70% Czy w Solarisie te trzy dźwięki to też test baterii,czy po prostu zgłoszenie gotowości.
arci Napisano 2 Kwiecień 2012 Napisano 2 Kwiecień 2012 Witam masz baterie za słabe mój solaris też tak pokazuje stan bateri jak go wyłączę i odczekam parę minut to wskaznik wskazuje większy stan bateri acha przy włączaniu zawsze mam 3 tony czy mam nowe baterię czy słabe.Zdrów
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.