Skocz do zawartości

Cewka Prizm zwykła a DD

Memek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Mam pytanie do bardziej doświadczonych poszukiwaczy obeznanych z serią Prizm posiadam go ok.2-miesiące.Konkretnie mam problem z obeznaniem się z nową cewką DD.Przed wymianą chodziłem ze zwykłą a po zmianie na DD dostaje białej gorączki.Założona jest do Prizm 5G,o ile na zwykłej fajnie szukał to na na tej...cewce w sumie mam 3-4 razy mniej sygnałów niż na zwykłej mój ojciec z Prizmem 3 ze zwykłą cewką.Ma ktoś jakąś radę próbowałem przemiatać i szybo i wolno zmieniać kąt cewki i nic znajdę coś jeśli on to wpierw zlokalizuje lub w kwestii przypadku.Byłem z nią dopiera dwa krótkie wypady więc to może moja wina i brak umiejętności,cewka ma niecałe pół roku i nie mam z niej lewych"sygałów.Może to wina moich ustawień.
Napisano
Rozumiem, że mowa o ceweczce 10x15 cm? Ale to się nie ma co dziwić - już same rozmiary mówią za siebie. To prawie że snajperka. Zasięgów nie należy po niej dużych oczekiwać. Ta cewka powstała z myślą o działaniu w zaśmieconym i trudnym terenie, nie po to, by głęboko sięgać :)

Pozdrawiam, K.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie