Memek Napisano 29 Marzec 2012 Autor Napisano 29 Marzec 2012 WitamMam pytanie do bardziej doświadczonych poszukiwaczy obeznanych z serią Prizm posiadam go ok.2-miesiące.Konkretnie mam problem z obeznaniem się z nową cewką DD.Przed wymianą chodziłem ze zwykłą a po zmianie na DD dostaje białej gorączki.Założona jest do Prizm 5G,o ile na zwykłej fajnie szukał to na na tej...cewce w sumie mam 3-4 razy mniej sygnałów niż na zwykłej mój ojciec z Prizmem 3 ze zwykłą cewką.Ma ktoś jakąś radę próbowałem przemiatać i szybo i wolno zmieniać kąt cewki i nic znajdę coś jeśli on to wpierw zlokalizuje lub w kwestii przypadku.Byłem z nią dopiera dwa krótkie wypady więc to może moja wina i brak umiejętności,cewka ma niecałe pół roku i nie mam z niej lewych"sygałów.Może to wina moich ustawień.
Krychus Napisano 29 Marzec 2012 Napisano 29 Marzec 2012 Rozumiem, że mowa o ceweczce 10x15 cm? Ale to się nie ma co dziwić - już same rozmiary mówią za siebie. To prawie że snajperka. Zasięgów nie należy po niej dużych oczekiwać. Ta cewka powstała z myślą o działaniu w zaśmieconym i trudnym terenie, nie po to, by głęboko sięgać :) Pozdrawiam, K.
anRO Napisano 30 Marzec 2012 Napisano 30 Marzec 2012 Cewek typu DD jest kilka włączając Detecha.Napisz o jaką chodzi.
Krychus Napisano 30 Marzec 2012 Napisano 30 Marzec 2012 No to pozostaję przy tym, co napisałem. Pozdrawiam, K.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.