ZGRED Napisano 14 Marzec 2004 Autor Napisano 14 Marzec 2004 Ostatnio wszedłem w posiadanie kordzika ss o takiewj sygnaturze czy jest jakaś możliwość zidentyfikowania do kogo lub jakiej formacji należał ?
muslim Napisano 14 Marzec 2004 Napisano 14 Marzec 2004 Teoretycznie by się dało, ale w praktyce...To jest kordzik nr 1196 z 38r. Ale nie wiem czy to numer odbioru wojskowego (o czym świadczy rzm) czy numer nadania. Na pewno były one jakoś inwentawrzowane i każy numer miał swego właściciela, ale nie mam pojęcia gdzie to sprawdzić. Co jest wygrawerowane? Jeśli jest.
ZGRED Napisano 15 Marzec 2004 Autor Napisano 15 Marzec 2004 Wygrawerownae jest tak jak napisałem RZ 1196/38/SS i i na ostrzu Meine Ehre heist treue" , żadnych innych dodatkowych sygnatur nie zauważyłem.....
Pytanie
ZGRED
Ostatnio wszedłem w posiadanie kordzika ss o takiewj sygnaturze czy jest jakaś możliwość zidentyfikowania do kogo lub jakiej formacji należał ?
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.