gerwazy Napisano 21 Marzec 2012 Autor Napisano 21 Marzec 2012 WitamOd jakiegoś czasu zastanawiam się nad kupnem swojego pierwszego wykrywacza. Kiedyś odrobinę pracowałem na salamandrze (jeśli tak brzmi fachowa nazwa tego sprzętu), jednak większość czasu byłem tym od łopaty". Chodzi mi głównie o wykrywacz dobry do monetek. Wstępnie po dwóch wieczorach lektury wybór padł na ACE 250. Teraz jednak przeglądam stronkę dystrybutora i widzę EutoACE, który jest przemilczany na forach, a przynajmniej nic o nim nie znalazłem. Z opisu wynika, że różni się tylko cewką. Jaki praktyczny wpływ na poszukiwania może mieć ta zmiana? Warto się tym interesować? W cenie EuroACE jest ACE 250 ze wszystkimi dodatkami. Co myślicie? Dzięki z góry za pomoc laikowi. :)
MilKam88 Napisano 22 Marzec 2012 Napisano 22 Marzec 2012 Na forum jest mnóstwo informacji o EuroAce, widocznie słabo szukałeś :PEuroAce pracuje na wyższej częstotliwości niż Ace250. Ma rozszerzony zakres dyskryminacji żelaza. Ma cewkę DD, dzięki której jest głębszy i ma większe pole przeszukiwania. Różni się też panelem menu.pozdrawiam.
horzak Napisano 22 Marzec 2012 Napisano 22 Marzec 2012 http://odkrywca.pl/garrett-euro-ace-350-czy-delta-4000,698854.html#698854Proszę poczytaj sobie o ACE 350 , sam mam i polecam!Pozdrawiam:)
Krychus Napisano 23 Marzec 2012 Napisano 23 Marzec 2012 Ma rozszerzony zakres dyskryminacji żelaza."Szczerze mówiąc, nie wiem po co, skoro i tak zachowuje się, jak gdyby tych kwadratów było 2 - problem z żelazem dalej pozostał... Ma cewkę DD, dzięki której jest głębszy i ma większe pole przeszukiwania. Głębszy? Skąd. Teoretycznie tak jest, sądząc po airtestach, ale te wykrywacze nie mają strojenia do gruntu i zasięgi, głównie zależne od gruntu, mogą być bardzo różne. Większego pola przeszukiwania nie ma na DD. Jest tylko węższe pole przeszukiwania - lepsza separacja celów. Pozdrawiam serdecznie, K.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.