bikemax771 Napisano 19 Marzec 2012 Autor Napisano 19 Marzec 2012 Witam może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi z tą dyskryminacją ,z dyskryminacją ED180, która jest bardzo przydatna do poszukiwań przedmiotów o niskiej przewodności ,z góry dziękuję bikemax771
Krychus Napisano 19 Marzec 2012 Napisano 19 Marzec 2012 Z czysto elektronicznego punktu widzenia jest to pewne ograniczenie zakresu dyskryminacji przy skrajnych wartościach rezystancji potencjometru. Będzie się to przejawiać tym, iż w punkcie minimalnym będzie rzeczywista zerowa" dyskryminacja, ale nie będzie to tryb all-metal (pseudostatyczny). Chodzi tu o to, że np. Omega 8000 na minimalnym zakresie odrzuca minimalne żelazo, więc nie jest to do końca prawdziwy" punkt zerowy dyskryminacji. Pozdrawiam serdecznie, K.
bikemax771 Napisano 26 Marzec 2012 Autor Napisano 26 Marzec 2012 ma super dyskryminacje znalazłem film test http://www.youtube.com/watch?v=_7aLoHGmmE8&feature=relmfu
Krychus Napisano 26 Marzec 2012 Napisano 26 Marzec 2012 Nie ma to jak radzieckie wideo w tej sprawie - izuczajem diskriminatory" :D Ja i tak pomimo super dyskryminacji" wolę pozostać przy czymś, co ma lcd, bo szczerze mówiąc lubię kopać, ale nie za wiele... Pozdrawiam, K.
bikemax771 Napisano 26 Marzec 2012 Autor Napisano 26 Marzec 2012 mi osobiście wyświetlacz przeszkadzał zawsze patrzy się na niego i traci czas i wzrok wytrzeszcza a wyświetlacz i tak się myli wolę na słuch ,fajnie że pokazują takie testy a nie jak u nas puste słowa nie którzy tylko piszą na forach bez jakichkolwiek dowodów jakie to są wykrywacze i co one potrafią
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.