lolekkbusko Napisano 18 Marzec 2012 Autor Napisano 18 Marzec 2012 Witam,prosze o identyfikacje takiej czesci. Nie wiem do czego to sluzylo.Czy to element jakiegos filtra?Z jednej strony wypuszczona mała rurka pewnie do podlaczenia węzyka.Trafione wraz z luskami do SFH18 ale nie wiem czy ma to jakis zwiazek z ta haubica.
lolekkbusko Napisano 27 Marzec 2012 Autor Napisano 27 Marzec 2012 nikt nie ma pojecia co to moze byc?jakies skojarzenia?pozdrawiam
hrabia73 Napisano 27 Marzec 2012 Napisano 27 Marzec 2012 Według mnie wygląda to na resztkę lampy karbidowej.Pierwsze zdjęcie od góry pokazuje uchwyt - łoże" na reflektorek tej lampy, który się wsuwało w to gniazdo. Ta urka" wystająca z boku była załamana pod katem prostym tworząc palnik. Otwór w spodzie czaszy reflektorka lampy nachodził na palnik, który wchodził do środka reflektorka. Nie mam pod ręką przykładowego zdjęcia. Mogę wstawić przy okazji. W każdym razie albo są to resztki rowerowej lampy, albo ręcznego eflektora karbidowego".
gino Napisano 19 Marzec 2012 Napisano 19 Marzec 2012 podbijam.. też jestem zainteresowany identyfikacją bo gdzieś kiedyś podobny element wpadł mi w ręce ale ni hu hu nie udało mi się go zidentyfikować..
Hansdekawka Napisano 28 Marzec 2012 Napisano 28 Marzec 2012 Bo to są resztki po rowerowej lampie karbidowej,konkretnie jest to górna jej częśc - zbiornik na wodę.
Pytanie
lolekkbusko
Witam,
prosze o identyfikacje takiej czesci. Nie wiem do czego to sluzylo.Czy to element jakiegos filtra?Z jednej strony wypuszczona mała rurka pewnie do podlaczenia węzyka.Trafione wraz z luskami do SFH18 ale nie wiem czy ma to jakis zwiazek z ta haubica.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.