bsztach Napisano 18 Marzec 2012 Autor Napisano 18 Marzec 2012 Szklane naczynie bańka na trzech nożkach. Wewnątrz kołnierz w którym mogłaby być jakaś ciecz. Zamykane od góry korkiem.Do czego takie naczynie mogło służyć? Znalazłem w piwnicy u Dziadka i nie mam pomysłu co do przeznaczenia tego naczynia
bayo_pietka Napisano 18 Marzec 2012 Napisano 18 Marzec 2012 Stara mucho i inno owado łapka. Wlewało się na ten rant czegoś słodkiego, owady właziły od dolu i już nie mogły wyjść. Potem można bylo wynieść na zewnątrz, odkorkować i darować części życie. Ekologiczny sprzęt dezynsekcyjny ;)
bsztach Napisano 18 Marzec 2012 Autor Napisano 18 Marzec 2012 dzięki serdeczne za odpowiedź :-) naprawdę sam bym do tego nie doszedł. Czy jest to naczynie XX wieczne czy może XIX wieczne...?
Pytanie
bsztach
Szklane naczynie bańka na trzech nożkach. Wewnątrz kołnierz w którym mogłaby być jakaś ciecz. Zamykane od góry korkiem.
Do czego takie naczynie mogło służyć? Znalazłem w piwnicy u Dziadka i nie mam pomysłu co do przeznaczenia tego naczynia
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.