Starowinek Napisano 16 Marzec 2012 Autor Napisano 16 Marzec 2012 Witam,Przedmiot znaleziony w pobliżu starego niemieckiego lotniska polowego. Tak sobie myślę, że może to ustrojstwo wkręcało się w ziemię i do oczka mocowało np. jakiś balon, albo samolot żeby wiatr go nie porwał, ale może ktoś ma lepszy pomysł?
Starowinek Napisano 18 Marzec 2012 Autor Napisano 18 Marzec 2012 To raczej bardzo pobieżne podobieństwo, bo pomijając wielkość, kotwy do mocowania rusztowania do ściany mają gwint o stałej średnicy i skoku, a tutaj średnica zwiększa się, gdyż jest to typowe wiertło do zakotwienia w gruncie.
Starowinek Napisano 16 Marzec 2012 Autor Napisano 16 Marzec 2012 Witam,Przedmiot znaleziony w pobliżu starego niemieckiego lotniska polowego. Tak sobie myślę, że może to ustrojstwo wkręcało się w ziemię i do oczka mocowało np. jakiś balon, albo samolot żeby wiatr go nie porwał, ale może ktoś ma lepszy pomysł?
Pytanie
Starowinek
Witam,
Przedmiot znaleziony w pobliżu starego niemieckiego lotniska polowego. Tak sobie myślę, że może to ustrojstwo wkręcało się w ziemię i do oczka mocowało np. jakiś balon, albo samolot żeby wiatr go nie porwał, ale może ktoś ma lepszy pomysł?
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.