Skocz do zawartości
  • 0

Rewolwer

kowal2008

Pytanie

Napisano
Zaciekawiło mnie zdjęcie, które znajomy dorawał gdzieś na pchlim targu pewnego rewolweru. Był on w dobrym stanie lecz niezdatnym do użytku ponieważ spust był zepsuty i brakowało części. Miał bite U" i korone. Chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej na temat tego rewolwerku. Wygląda mi na jakiś damski.

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wgniecenie nie widać, aczkolwiek chodziło mi o drugą stronę, wygląda jakby był przepołowiony. Spust wypadał. Chciałęm dopaść cyganów co mieli to coś, lecz dowiedziałęm się, że zostali zatrzymani przez policję. Nie chciałem tego złomu kupować bo większą przyjemność sprawia mi jak sam coś znajdę. Zaciekawiony byłem modelem i koroną nad U", rokiem używania oraz krajem produkcji. Te ciapate sprzedawczyki nie chcieli powiedzieć skąd to mają. Nie wyglądało na wykopane z ziemi. Metal w wilgotnej ziemi szybciej utlenia sie niż w piwnicznym zakamarku.
Napisano
Szybki a kto sie ciebie o to pytał,poco trolujesz ....napisał że foty z targu...nie masz nic w temacie identyfikacji to milcz...
Wygląda jak rewolwerz rodziny buldog'ów , bardzo pospolity rewolwer produkowany w wielu miejscach i kopiowany w wielu krajach prawdopodobnie nie będzie możliwe ustalenie konkretnego modelu
pozdrawiam
Napisano
Chyba najbardziej znanym producentem tych rewolwerów na Europe było Belgijskie Liege z puncami LEG
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=rewolwer+buldog+LEG&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&biw=1280&bih=903&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=Gt9hT7i1N43T4QSCrYjfBw#um=1&hl=pl&tbm=isch&sa=1&q=rewolwer+bulldog&oq=rewolwer+BULLDOG&aq=0S&aqi=g-S1&aql=&gs_sm=1&gs_upl=1633l4527l0l6027l11l8l0l1l1l3l240l1280l0.5.2l7l0&gs_l=img.1.0.0i24.1633l4527l0l6027l11l8l0l1l1l3l240l1280l0j5j2l7l0.frgbld.&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=87f820a3fd57a1fb&biw=1280&bih=903
Napisano
Szybki! Raz, że w bębnie nie ma miejsca na kule bo jest zgnieciony to reszta jest szmelcem, a dwa to cyganie już na dołku siedzą za lewe rzeczy :)
Napisano
Bita korona znaczy na pochodzenie Angielskie :) tak jak myslałem. Tu u nas przez Łambinowice przechodziły obozy Angielskie i dużo angielskich medali i innych fantów tam można znaleść.
Napisano
Zaciekawiło mnie zdjęcie, które znajomy dorawał gdzieś na pchlim targu pewnego rewolweru. Był on w dobrym stanie lecz niezdatnym do użytku ponieważ spust był zepsuty i brakowało części. Miał bite U" i korone. Chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej na temat tego rewolwerku. Wygląda mi na jakiś damski.
Napisano
Bita korona znaczy na pochodzenie Angielskie - tak, ale nie korona nad U, i nie w tym okresie.

U+korona to testy niemieckie, np: http://www.thefirearmsforum.com/showthread.php?t=91777

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie