mlynek27 Napisano 28 Styczeń 2014 Napisano 28 Styczeń 2014 Bardzo dobrze. Miałem wcześniej Proximę i Xterrę 705 i dopiero przy CS6MXI dotarło do mnie co to komfort pracy z wykrywaczem. Pozdrawiam.
armand Napisano 29 Styczeń 2014 Napisano 29 Styczeń 2014 Jak się przesunie sterownik do tyłu, to z namierzaniem jest kłopot - przełącznik jest daleko.
VanWorden Napisano 30 Styczeń 2014 Napisano 30 Styczeń 2014 mlynek27 - na X705 miałeś po prostu złą cewkę bo oprócz Deusa ze standardową cewką ciężko byłoby znaleźć coś równie komfortowego w pracy co Xterra.PozdrawiamVW
armand Napisano 1 Luty 2014 Napisano 1 Luty 2014 W polskiej firmie można kupić pasujący podłokietnik z obciętymi" uszami, w dodatku aluminiowy. W rurce [od dołu] można założyć nity z gwintem i przesunąć sterownik maksymalnie w kierunku końca rurki.To jest pomoc, nie reklama :)
SZZ Napisano 13 Luty 2014 Autor Napisano 13 Luty 2014 Sprzęt już jest 2 lata na rynku. Czy ktoś z użytkowników może podzielić się doświadczeniami zdobytymi przy jego użytkowaniu?PozdrawiamSZZ
seeker Napisano 16 Luty 2014 Napisano 16 Luty 2014 Miałem i miło wspominam. Generalnie godny polecenia na drobiazgi, o ile cena przyzwoita. pzdr
SZZ Napisano 19 Luty 2014 Autor Napisano 19 Luty 2014 To czemu się tak szybko go pozbyłeś? Możesz coś napisać o walorach użytkowych oraz wadach?
seeker Napisano 19 Luty 2014 Napisano 19 Luty 2014 Potwierdzę, co napisał młynek, komfort pracy. Mimo wysokiej częstotliwości, nie wzubadza się (ale to zależy też od kilku czynników). Czasem miałem wrażenie, że coś z nim nie tak, po prostu był tak cichy. Nie należy do klasy super lekkich sprzętów, ale jest dość dobrze wyważony. Namierzanie nie sprawiało mi kłopotów, zawsze fant lokalizowałem 'czubkiem' cewki. Jak poszukasz, to był już wątek o tym sprzęcie. Ktoś tam pisał, że nie daję się podkręcić czułości na maksa. Z każdym sprzętem tak jest, wiadomo że zawsze ustawia się maksymalnie na ile warunki pozwalają. Ja miałem miejscówki, gdzie mogłem ustawić w granicach 9, ale w większości było to między 6-8. Czuły sprzęt na drobne sreberka. Zrobiłem test z bitą monetką srebrną wielkości 1gr współczesnego, zakopana na sztorc (praktycznie cienka jak żyletka) na 12cm. Wykrywacz dawał dziwny, ale głośny i powtarzalny sygnał. Normalnie" brał ją z 20cm, aczkolwiek sygnał był cichy. Sprzęt kupiłem tanio w UK z myślą o sprzedaży w Polsce to po piwerwsze. Po drugie, na moje miescówki póki co wystarcza mi stary, ale konkretnie zmodyfikowany Whites Classic IIISL.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.