Skocz do zawartości

jaki wykrywacz?

nowy123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 69
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
jedynie z pełną odpowiedzialnością mogę pochwalić wykrywacz MIDAS super się bez awaryjnie sprawuje same zalety baterie trzymają jak złe cudo jakość ,stabilna praca jak żaden inny
Napisano
Proxima to niby tandeta? Kolego bikemax przestań wypisywać bzdury o wykrywaczach, których nawet w ręce nie trzymałeś. Wystarczy przejrzeć Twoje posty", żeby nieźle się pośmiać. Midasa pewnie też tylko na zdjęciu widziałeś...
Napisano
baikemax chyba woli kopać gwoździe i druty stalowe tym Midasem widocznie nie miał w reku Proximy i nie wie co proxima potrafi bo ja wiem zakupiłem proxime w tamtym roku jakos w Maju i fantów bez konca ;] A już nie długo zacznę 2 sezon z proxima . :D
Napisano
a mogłby mi napisac ktos kto posiada proxie 5.0 "
o ustawienia w lesie ,na terenie kamienistym a najlepiej na wszystkie tereny.
jak ustawiac dyskryminacje itp?
Napisano
miałem Midasa i proxę2.0 rutus nie miał w 1/3 takich zasięgów jak Midas na dużej cewce,ale niestety to sprzęt do głębokich złomów. Dwa różne przeznaczenia sprzętu.
Proxima na początek może zaskoczyć skaczącym wyświetlaczem po całej skali i trzeba się oswoić z nim dokładnie żeby poznać jego możliwości,jest na pewno mocno uniwersalny.Dla wprawnego operatora mającego już jakieś obeznanie z wykrywaczami to ok dwa miechy chodzenia,dla nowicjusza cały sezon może więcej ;)
Napisano
Na wstępie witam wszystkich,bo właśnie zarejestrowałem się na tym forum.
Gdy miałem kupić swój pierwszy wykrywacz to tygodniami wertowałem wszystkie możliwe fora czego efektem był tylko totalny mętlik w głowie.Do tej pory przerobiłem 3 wykrywki-Armanda,Ace oraz PROximę.Gdybym nie zasugerował się opiniami,że Rutus jest trudny w obsłudze dla początkującego to bym go wtedy wziął,a tak mam go dopiero od niedawna i efekt jest taki,że na dzisiejszym wypadzie wymiotłem" kolegów którzy chodzą ze swoimi sprzętami już bardzo długo.Nauka obsługi polegała na dokładnym czytaniu instrukcji i testowaniu wszelkich ustawień na sucho" w domu.Jak już zacząłem rozumieć o co chodzi,to wyskoczyłem na swoją testową łączkę dosłownie na godzinę.Dzisiaj odbył się pierwszy poważny wypad z proxą na którym,po max.2 godz.doskonale rozumiałem się z wykrywaczem.
Moja opinia jest taka:jeżeli masz na to kasę to kup którykolwiek z modeli Rutusa.Jeżeli zależy Ci na zasięgach i uniwersalności,to bierz Proximę lub Argo bez względu na to która to wersja.Moim zdaniem,jeśli chodzi o stosunek uniwersalność - możliwości - cena,to Rutus jest mistrzem świata.
Napisano
Nie mogę zrozumieć co w Proximie jest trudnego? ustawienie dyskryminacji, lub czułości? czy może przełączenie z trybu dynamicznego na statyczny? a może wymiana baterii?!
Po kija wyrażać opinie o sprzęcie, którego się nigdy w rękach nie miało?!

Wystarczy 2 razy przeczytać instrukcję obsługi i połazić kilka godzin, aby ogarnąć ten sprzęt. Na początek po włączeniu wykonujesz strojenie do gruntu(nic prostszego), po tym wykrywacz gotowy jest do poszukiwań, zmieniasz tylko dyskryminacje (2 przyciski: lewo -, prawo +), tymi samymi ustawiasz czułość (do 39, w zależności od terenu). Na początek taka widza Ci wystarczy. Żadnej filozofii tam nie ma. Resztę funkcji, które opisane są w instrukcji i skomplikowanie brzmią np. SAT lub VCO ogarniesz w trakcie, ale zapewniam Cię, że podczas pierwszych wypadów nie będą one potrzebne. Pozdr
Napisano
Witam,proxima to mój pierwszy wykrywacz,kupiłem go po pól roku czytania wszystkich postów na necie,wiedziałem o niej wszystko tak mi się przynajmniej wydawało.Na początku wiadomo jeden wielki chaos ale kilkanaście wypadów w teren i praktyka robi swoje ,tak naprawdę to proxsa wcale nie ma tak dużo ustawień wszystko jest do ogarnięcia.
Napisano
Kup proximę nic innego nie pożałujesz. Na Armand nawet nie patrz bo to tandeta jakich mało może zasięgi itd dobre. Lecz zabawki dziecięce są lepszej jakości materiałowo zrobione. Plus ryzykowna wymiana baterii wiąże się z uszkodzeniem elektroniki. Miałem to padło to wiem. Nie obrażając posiadaczy oczywiście. Ace to też jak zabawka...
Rutus robi jakościowe wykrywacze i z serwisem problemów nie ma.
Napisano
Ace i Proxa to inna cena, więc nie wiem czemu porównujesz te wykrywacze.

P.S No, starsze proxy da się w miarę tanio znaleźć, ale chyba z tamtych serii miewały problemy ze wzbudzaniem.
Napisano
Nephilimer Mam Proximę V 0.1. drugi sezon fanty bez końca...
I nigdy nie miałem problemów ze wzbudzaniem Jedynie pod linią wysokiego napięcia ,ale zmieniam częstotliwość i wszystko gra.
I chodzę w 98% na pełnej czułości. Dyskryminacja przeważnie 0 . Ostatnim czasem chodzę tylko na Jednoczesnym trybie -Tor statyczny.Dyskr 0 czułośc max Vco 6 itp... I wyciągam piękne rzeczy. Lecz kopię wszystko co piszczy nawet złom. Po 4 wypadach pełny bagażnik złomu i pełna kieszeń monet... Za złom dostałem 230zł Akurat na paliwo na kolejne wypady... 4x4 żre swoje :D
Jak bym miał zbędne 6 -7 tyś to może bym zainwestował konkretnie w coś jak XP-deus itp. Ale jak bym miał kupić coś nowego do 3tyś - wolę dać połowę z nich i Tylko Rutus.
Jak się dobrze Rutusa ustawi to na prawdę ma dobre zasięgi.
Napisano
Miej więcej wiemy który będzie głębszy z tych powyzej na monety chyba Delta i nie tylko wprawdzie nie było testów rutusa w odkrywcy ijuż sie nie doczekamy ale były testy XLT test na 1 grosz w trybie ruchowym to 17 cm proxima nie bedzie głebsz od xlt (to można troche odjąc) .
Pozdrawiam .
Napisano
posługiwać się w proximie reg.czułości,zmianą częstotliwości,strojeniem itp.jest proste,wystarczy przeczytać instrukcję uważnie,ale mi chodziło o poprawne id.odczyty na wyświetlaczu które nie zawsze idą w parze z dźwiękiem itp.myki które poznaje się po wychodzeniu pewnej ilości godzin.
Napisano
Obsługa Proximy jest prosta i intuicyjna. Samo osłuchanie tego sprzętu też nie sprawiło mi żadnego problemu. A o nienadążaniu wyświetlacza to pierwsze słyszę... Proxima jest nawet szybsza od mojego starego, tęczowego XLT.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie