Skocz do zawartości

Garrett At Pro czy GTI 2500

tomciuncio

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. Skorzystam z okazji że jest kilku użytkowników ATpro i zadam pytanie: jak stroić do gruntu? Włączam sprzęt z cewką uniesioną (albo nad samą ziemią), naciskam balans, świeci najczęściej 78. Nie ma żadnego słyszalnego sygnału (również w słuchawkach). Pompuję kilka razy i nic się nie zmienia - jest 78, nie ma żadnego dźwięku. Sprzęt działa i wykrywa, ale nie wiem czy to max jego możliwości. Ustawiony mam tryb pro-zero. Czy strojenie trzeba robić na jakimś innym trybie? Kilka wyjść w teren (różny) i wygląda to tak samo: żadnego sygnału wiodącego, nic się nie zmienia na wyświetlaczu, nic nie słychać podczas strojenia. Tak ma być?
  • Odpowiedzi 76
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Chyba się trochę nie zrozumieliśmy.
-Tryb pracy Pro-zero czyli łapie wszystko łącznie z folią itp
a żelazo i tak zasygnalizuje w zależności od dyskryminacji na jaką będzie nastawiony np jeśli ustawisz na 25 to nie będziesz słyszał w słuchawkach sygnału gwoździ i innych małych przedmiotów z żelaza będzie tylko wskazanie na wyświetlaczu. Jeśli wybierzemy tryb pracy Pro Custom to niektóre segmenty zostaną wyłączone i wtedy omijamy niektóre przedmioty takie jak miedzy innymi złota biżuterie.
Tryb STD to tak jak byś miał w ręku ace250 z większą cewką Co do automatycznego strojenia do gruntu to jak kto woli ja tam idę na łatwiznę

Pozdro
Napisano
O super wiedzieć... wiem, że zapewne jesteś zawalany masą pytań na temat tego sprzętu, ale czy mógł byś powiedzieć coś o nim więcej. Jak długo posiadasz i czy szybko się w niego wczułeś? Bardzo mnie interesuje brak integralności ze słoną wodą... czy doskwiera Tobie ten brak? At Gold bardziej do mnie przemawia. Niestety jestem nastawiony na eksplorację linij morza Bałtyckiego i boję się, iż At Gold nie sprosta temu. Z drugiej strony Bałtyk tylko w sezonie letnim. Bardzo mnie ciekawi opcja statyczna w At Gold. Z czym to się je? Masa pytań... ostatnie; Czy można porównać Gold do Gti?

Dzięki za odpowiedz i pozdrawiam Tomasz
Napisano
peterpan,witam.czy czytałeś instrukcję do at-pro?.tam jest dokładnie opisane strojenie do gruntu,automatyczne i ręczne.automatyczne,trwa sekundę a ręczne,kilka lub kilkanaście sekund.
Napisano
@ rufa: mam tylko angielską instrukcję, a mój angielski jest na poziomie gyd myrning" albo niewiele lepiej :) . Ktoś tam już mi podpowiadał, ale wspominał o jakimś sygnale wiodącym. A ja włączam sprzęt (jest stale pro-zero), naciskam balans (nic nie słychać, świeci 78). Pompuję, nic nie słychać, nic się nie zmienia. Tak to ma wyglądać?
Napisano
Odświeżam temat.

Z tego tytułu,iż GTI 2500 wcale już nie wchodzi w grę... rozważam zakup Garrett AT Gold. Niestety mam ciągłe obawy co do słonej wody(chodzi o Bałtyk). Czy miał ktoś styczność z słona wodą używając At Gold?

Pozdrawiam Tomasz
Napisano
Będzie ci sie wzbudzał ale te sygnały są do rozróżnienia wiec zbytnio się nie przejmuj co najwyżej zjedziesz kreskę albo dwie w dół z czułości i będzie ok.(przynajmniej w at pro pomaga).Myślę że będziesz zadowolony ze sprzętu i pozwoli ci na wyjęcie fajnych fantów.pozdr.
Napisano
Dzięki danielew4. Właśnie takie wspomagające posty pozwolą na podjęcie decyzji mam nadzieję,że wcześniej niżeli później. Walczę sam ze sobą i tłumaczę sobie,że to tylko Bałtyk i tylko sezon sporadycznie. Wydaję mi się, że nadeszła ta chwila :) wody mi odeszły czas urodzić. Sezon w pełni a ja rozważam nad wykrywką miast miejscówki opracowywać. W tym tygodniu będzie AT Gold i basta słowo się rzekło! Wszystkim dziękuje za pomoc. Bardzo doceniam zainteresowanie i chęć niesienia pomocy w tak trudnym temacie. :) Pozdrawiam i życzę super fantów!
Napisano
Witam!

Gratuluję wyboru,sam niedawno przez to przechodziłem.
Pamiętaj tylko o dokładnym dostrajaniu do gruntu i chodzeniu w słuchawkach (super słychać głębokie cele),oprócz tego zjedz z Treshholdem na -9 przy trybie dynamicznym i odstrajaniu się od źródeł zakłóceń (maszty nadawcze).
Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Napisano
Witam!

Mam w At Gold 8.5x11DD i taką cewkę radzę Ci wybrać, sprawdza się doskonale nawet w zaśmieconym terenie jest głęboka i stabilna - nie polecam cewek koncentrycznych.
Pozdrawiam Mario.
Napisano
Dzięki Mario... w zasadzie tak też myślałem i właśnie taką zamówiłem :) nie wiem po co tego posta wlepiłem(może ekscytacja) Co do rozmowy przez telefon muszę przyznać,że nie bardzo mam czas. Może kiedyś w terenie... jeszcze raz dzięki za zainteresowanie. Czuję, że to dobry wybór:)
Napisano
Witam!
Wykrywacz jest bardzo dobry, ale dość trudny i wymaga osłuchania. Życzę powodzenia i pamiętaj o dokładnym dostrajaniu do gruntu w przeciwnym razie będziesz miał w ręku kanarka .
Pozdro.
Napisano
Witam serdecznie!

Czy któryś z Panów - mariusz1972 lub tomicunio - mógłby przedstawić, jak prezentują się osiągi w powietrzu i w gruncie dla monet 1 grosz, 2 grosze i 5 groszy w trybie dynamicznym bez dyskryminacji na możliwie najwyższej czułości na małej cewce?

Z góry dzięki i pozdrawiam, K.
Napisano
Ja bym nie kupował czegoś co z definicji (już sama nazwa wskazuje) jest przeznaczone zasadniczo do poszukiwań złotych przedmiotów i samorodków.
Jeśli coś pracuje na częstotliwości 18 kHz to raczej będą problemy ze znalezieniem np. monet z cienkiego sreberka.

Wykrywacz AT PRO jest bardziej standardową wykrywką, pracuje na częstotliwości 15 kHz i ma w standardzie najlepszą cewkę czyli

Zrobisz jak będziesz uważał, ale moim zdaniem nie ma co porywać się na AT GOLD. To że wykrywka ma kilka dodatkowych bajerów nie oznacza że będzie bardziej praktyczna.
Napisano
Witam!
Kolego,masz dosyć mgliste pojęcie o tym sprzęcie więc nie ośmieszaj się i nie zabieraj głosu w tej sprawie.
Mógłbym Ci pokazać jakie sreberka znalazłem,to by Ci szczena opadła do samej ziemi .At Gold to odkurzacz na monety i wiem co piszę .
Pozdrawiam.
Napisano
Tak, oczywiście kolego odkurzacz to masz jak sobie włączysz w domu i porozrzucasz te swoje cudne sreberka na ziemi.
To ty kolego poczytaj fachową literaturę jaki ma wpływ częstotliwość wykrywacza na znaleziska, a później wypisuj swoje pitu-pitu. To że AT GOLD znalazłeś jakiegoś silber grosza (i to pewnie dla Ciebie jest to super sreberko) to i bez wykrywacza można taką monetę znaleźć na wierzchu, albo przy pomocy smętka.
Chodzi o powtarzalność a nie przypadkowe znajdki.
Napisano
Spokojnie panowie! Wszystko się okaże w czasie! Ja osobiście nie wypowiadam się o sprzęcie, którego nie miałem w rękach i mam prośbę do pablorex by i on nie wypowiadał się o At Gold bo z tego co wnioskuje nie posiadał i nie posiada owego. Napiszę tak... Wykrywka wykrywce nie równa i to że modele o takiej częstotliwości z innych stajni inaczej reagują na cienkie sreberko nie jest jednoznaczne z tym, że w ogóle ich nie widzą(pomijają) W to nie uwierzę nigdy. Grosze srebrne jak i Talarki ACE 250 szarpałem a co dopiero jak pomyślę o tych 18 khz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie