detektorek Napisano 27 Luty 2012 Autor Napisano 27 Luty 2012 Na srodku widnieje gwiazda dawida. Czy moze to byc kawalek okucia od jakiejs zydowskiej skrzyneczki albo ksiazki ??? ??? ???Wykonane z mosiadzu.
detektorek Napisano 27 Luty 2012 Autor Napisano 27 Luty 2012 Na srodku widnieje gwiazda dawida. Czy moze to byc kawalek okucia od jakiejs zydowskiej skrzyneczki albo ksiazki ??? ??? ???Wykonane z mosiadzu.
abbie Napisano 1 Marzec 2012 Napisano 1 Marzec 2012 kiedyś trafiłem takie samo ale nie wiem od czego to jestpozdrawiam
detektorek Napisano 2 Marzec 2012 Autor Napisano 2 Marzec 2012 A czy może to mieć wogule zydowskie pochodzenie ???Czy też może tylko zapożyczona gwiazda do przyzdobienia tego okucia ??? ??? ???
morfeusz27 Napisano 2 Marzec 2012 Napisano 2 Marzec 2012 http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum25/znajdki_copy2.jpgZnalazłem coś identycznego, na focie prawy górny róg. Poszperałem trochę, w pobliżu była synagoga. Zaprzyjaźniony ksiądz określił to jako zapięcie od modlitewnika żydowskiego, dodał, że jak mogę to żeby to im zwrócić. Dałem to jednemu starszemu Panu narodowości żydowskiej, podziękował życzliwie i po sprawie
Pytanie
detektorek
Na srodku widnieje gwiazda dawida.
Czy moze to byc kawalek okucia od jakiejs zydowskiej skrzyneczki albo ksiazki ??? ??? ???
Wykonane z mosiadzu.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.