Skocz do zawartości
  • 0

stare koło od motocykla

Yankess

Pytanie

Napisano

witam znalazłem na złomowisku koło od motocykla tak przypuszczam ale nie mam pojęcia od jakiego wymalowane na czarno farba jak by orginalna na nim

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
kol.Hansdekawka"straszna z ciebie papla,jeśli nie masz nic do powiedzenia w temacie to nie zaśmiecaj forum twoimi zbędnymi uwagami na temat wypowiedzi innych.
Napisano
piasta koła pochodzi na 100% od NSU ,duży model 351/501 OSL z (zakrytymi zaworami)lub 601 OSL,świadczy o tym krótkie odsadzenie pod łożysko po przeciwnej stronie bębna .
dospawany patent służył zamocowaniu 2-giego łożyska gdyż w tych modelach znajdowało się ono w bębnie cham.(więc do karki nielzia ;-) )
felga pp.obca ale szprychy wyglądają na oryginalne -sprawdź czy są grubsze na końcach tj przy gwincie i łebku-jeśli tak to są org.
Napisano
felga była u fachowca ale niestety też dokładnie nie jest potwierdzone od jakiego to motocykla a dlatego że podczas wojny z tego co powiedział koła były robione można powiedzieć uniwersalne a dlatego żeby można szybko przełożyć do innego, ale jak wyżej było stwierdzone że albo od BMW albo NSU to się potwierdziło i farba jest orginał

pozdrawiam
Napisano

witam znalazłem na złomowisku koło od motocykla tak przypuszczam ale nie mam pojęcia od jakiego wymalowane na czarno farba jak by orginalna na nim

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie