and_andrzej Napisano 16 Luty 2012 Autor Napisano 16 Luty 2012 Sygnatura bardzo słabo widoczna ale po kształcie/zarysach sygnatury moze ktos to rozpozna.
and_andrzej Napisano 16 Luty 2012 Autor Napisano 16 Luty 2012 ... i sama sosjerka. Kolorystyka i zdobienia chyba sa dosyc charakterystyczne i pozwola na zidentyfikowanie sygnatury. Jak dla mnie jakis koniec XIX wiek.
janczar Napisano 16 Luty 2012 Napisano 16 Luty 2012 nie wyraźna sygnatura, lecz poszukam w leksykonie
janczar Napisano 16 Luty 2012 Napisano 16 Luty 2012 gustawberg - Szwecja znak stosowany w 1845 roku firm istnieje od 1810 do dziś
and_andrzej Napisano 16 Luty 2012 Autor Napisano 16 Luty 2012 Wow, starenka. Dzieki Janczar. A sosjerka zostala po niemcach na ziemiach odzyskanych w Neisse :). A teraz przytulona do mojej kolekcji w Breslau. Jakos zalatywala mi Villeroyem a tu niespodzianka z Ikei ;)
Pytanie
and_andrzej
Sygnatura bardzo słabo widoczna ale po kształcie/zarysach sygnatury moze ktos to rozpozna.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.