vonadamski Napisano 31 Lipiec 2002 Autor Napisano 31 Lipiec 2002 Witam!!!Szanowni koledzy proszę o podanie mi informacji na temat potencjalnych miejsc godnych odwiedzenia z moją z piszczałką w rejonie mista Międzyzdroje. Jak by ktoś nie wiedział to tam nad morzem:)Mam nadzieję że są tu wśród nas mili ludzie którzy nie pozwolą mi na męki spędzania całych dni na plaży w słońcu!:) Przykro mi ale nie jestem entuzjastą tych sportów.Jeszcze raz proszę o jakieś info.Aha czy w tej Puszczy Wolimskiej czy cus tam(las pod miedzyzdrojami) można kopac( tzn. czy nikt mnie za to nie zabije bez pytania:))?Z góry serdeczne dzieki. Postaram się odwdzięczyć w jakiś sposób.:)Z poważaniem vonadamski
Gość Napisano 31 Lipiec 2002 Napisano 31 Lipiec 2002 Nigdy tam nie byłem, ale to wszystko zależy od miejscowych (tubylców) i od obcych (uzurpatorów). Ci ostatni są najgroźniejsi.
Gambit Napisano 31 Lipiec 2002 Napisano 31 Lipiec 2002 Przykro mi to mówić hrabio ale ta Puszcza Wolimska czy cuś tam" to w rzeczywistości Woliński Park Narodowy, rezerwat żubrów i orła bielika ( http://www.wolinpn.pl/ ). Tak że osobiście odradzam. Zostaje Ci wieczorny obchód po plaży ;)Miłego wypoczynku - Gambit.
Gość Napisano 31 Lipiec 2002 Napisano 31 Lipiec 2002 W Miedzyzdrojach, to łatwo stać się uzurpatorem" wchodząc na Promenadę Gwiazd ;-)A na poważnie, bez piszczałki możesz zobaczyć w Wicku resztki V-3 czyli Stonogi po naszemu(ostatnio teren oczyszczono z krzajdów i doprowadzono chyba wreszcie bunkier amunicyjny do porządku").Przyjemnego wypoczynku,jotes
Gość Napisano 31 Lipiec 2002 Napisano 31 Lipiec 2002 tak zle to nie jest, kopanie w parku narodowym odradzam, ale pozostaja jeszcze pozostalosci po cudownej broni na gorkach w okolicy Miedzyzdroi i cale Swinoujscie z fortami i bateriami nadbrzeznymi. W lasach miedzy Miedzyzdrojami a Swinoujsciem tez jest troche ciekawostek. Jak lubisz ryzyko, to mozesz przjsc sie pasem wydm (ale nie nad samym brzegiem morza) w kierunku Swinoujscia, mozna tam trafic na linie okopow ciagnaca sie wzdluz brzegu. A dlaczego ryzyko? Bo chodzenie po wydmach i ich rozkopywanie jest zabronione.
Gość Napisano 31 Lipiec 2002 Napisano 31 Lipiec 2002 Witam vonadamskiego!Pomiędzy Międzyzdrojami a Świnoujściem jest stacja PKP Przytor-po lewej strinie za drogą ,w rejonie jednostki woj.,w kierunku zalewu jest szereg obiektów betonowych.Wewnątrz tych do ,ktorych wchodzi kolejka-szukaj w gruzie!!!Były tam:oryginalne trzonki do handgranat-ów,oraz niemieckie odznaczenia.Uważaj na chemię-może wystąpić opryszczka na ciele.Na wydmach w rejonie wieży kapitanatu portu -masz niemieckie stanowiska artyleryjskie-jest tam sporo mosiężnych łusek-oczywiście w ziemii a nie na wierzchu.Na przeciw wieży kapitanatu ,po drugiej stronie kanału portowego jest fort[obecnie magazyny]Mozesz wejść,obchodząc siatkę,a dalej po dachach budynku i stropie.Bardzo interesujący jest las od fortu w kierunku morza.Wzdłuż morza,ok 300-5oometrów od fortu asfaltowa droga-wzdłuż niej pojedyncze niemieckie dołki strzel.Bywały tam Panzerfausty.I jeszcze jedno wazne info-nie polecam przechodzenia na teren Peenemunde-dobre czasy się skonczyły.Powodzenia w wyprawie,a jeśli chcesz bardziej konkretnie pisz na prive.Pozdrawiam India i Novik
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.