sonicsquad Napisano 10 Luty 2012 Autor Share Napisano 10 Luty 2012 Witam. Czytając niektóre posty z pytaniami czy kopać, szukać i sprawdzać, postanowiłem opowiedzieć pewną historię i ja... Mój kolega, nazwijmy go Wiesio" pewnego styczniowego popołudnia przechadzając się po jednym z Wrocławskich parków ze swoim pupilem, został zaczepiony przez - wnioskując ze słów - obywatela Niemiec stojącego przy swojej terenówce. Operując paroma słowami po polsku oraz ostro gestykulując dopytywał się o alte Turm" która kiedyś stała w tej okolicy... Jako że kolega mój mieszka w pobliżu od ładnych sięciu lat, interesuje się trochę historią oraz paroma mniej ważnymi rzeczami, domyślił się o co chodzi i wskazał kierunek tłumacząc jak tam dojść. To nie koniec opowieści. Jako że pies Wiesia ma pęcherz o ograniczonej pojemności, mimo chłodu (właściciele czworonogów wiedzą o co chodzi) poszedł z nim na spacer. Przypomniawszy sobie całą historię postanowił nadrobić drogi i odwiedzić to miejsce. Chodząc po parku natrafił na - chyba się domyślacie - sporej wielkości świeżo wykopany dół. W środku mimo walały się szczątki naczyń, ale co najważniejsze - z boku dołu było prostokątne wgłębienie ok. 80x150 cm. Z powodu chłodu oraz ciemności postanowił wracać, lecz nie omieszkał zabrać jednego z kawałków szkła którego zdjęcie zamieszczam. Pytanie. Czy warto jechać na miejsce z kanarkiem i pokusić się na sprawdzenie okolicy dołu narażając się na ciekawskie oczy. Wszak park owy jest sporo uczęszczany za dnia. Czy raczej dać sobie spokój i przyjąć wersję że wszystko co wartościowe zostało wykopane. I najważniejsze - co to mogło być....Byle do wiosny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patton12 Napisano 10 Luty 2012 Share Napisano 10 Luty 2012 Zebrać małą ekipe kolegów, którzy obstawia teren i w nocy przeszukac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabor Napisano 10 Luty 2012 Share Napisano 10 Luty 2012 Oj chłopcy, chłopcy wiecie o co chodzi i wskazujecie gdzie stała alte Turm"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.