kowalinho Napisano 10 Luty 2012 Autor Napisano 10 Luty 2012 Witam,Mam nadzieję, że to odpowiednie forum na takie pytanie.Nie znalazłem nigdzie na ten temat konkretnych informacji. W skład Kapituły Orderu Wojennego Virtuti Militari wchodzą osoby odznaczone tym Orderem. Co się stanie w przypadku, gdy już żadnej z takich osób nie będzie wśród żywych? Czy instytucja Kapituły wygaśnie i zostanie wskrzeszona dopiero przy ewentualnej (nie daj Boże) wojnie i nadaniu przez Prezydenta Orderów VM?Pytanie wydaje mi się na miejscu biorąc pod uwagę wiek członków Kapituły.
Martian Napisano 10 Luty 2012 Napisano 10 Luty 2012 Z Orderem Orła Białego sobie poradzili to i z takim Virtuti Militari, sobie poradzą;) A bohaterowie się znajdą;) Wytrwała postawa i heroizm w tępieniu prawdziwych patriotów", walka o dobre imię Polski na na arenie unijno-europejskiej, walka z zaprzaństwem patriotycznym i katolicyzmem... Spoko, spoko nie ma obaw;)
kowalinho Napisano 10 Luty 2012 Autor Napisano 10 Luty 2012 Serdecznie dziękuję za ten nic nie wnoszący i niegodny tematu obu Orderów wpis! :-)
Martian Napisano 10 Luty 2012 Napisano 10 Luty 2012 No! to, musisz znaleźć inne rozwiązanie... Ale sprawa- faktycznie godna zainteresowania... Wybacz wcześniejszy sarkazm... ale nie całkiem bezpodstawny, jeśli weźmiesz pod uwagę ostatnie nadania, tego pierwszego orderu w ostatnich czasach...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.