Torn Napisano 6 Luty 2012 Autor Share Napisano 6 Luty 2012 WitamMoneta/medal - awersNie wiem niestety czy to moneta czy medalDość dawno temu miałem bardzo podobny medalchyba pamiątkowy z 1776 roku z napisem Partona BavariaTen jest chyba identyczny tyle że mniejszy Czy ktoś może go rozpoznaje?Tomasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torn Napisano 6 Luty 2012 Autor Share Napisano 6 Luty 2012 Witam Do postu powyżej rewers ?mam wrażenie że to rewers/ tej samej monety/medaluPozacierane napisy Podobny reversPo stronie lewej 7 Po stronie prawej 6Na większym srebrnym oryginale był podobny napistyle że widoczny 17 66Na awersie nad głową napis B.G.R TO... - nieczytelneNa dole awersu litery E G M Tdalej pozacieraneKruszec mało atrakcyjny jakiś stoppodobny do tych, z których były robione (bite) np 5-cio rublówki Tomasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 6 Luty 2012 Share Napisano 6 Luty 2012 Poltura - Maria Teresa / Patrona Hungariae http://www.ma-shops.de/krogoll/item.php5?id=13160&lang=en Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 6 Luty 2012 Share Napisano 6 Luty 2012 ... a 5-cio rublówki bywały z całkiem dobrego materiału :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torn Napisano 6 Luty 2012 Autor Share Napisano 6 Luty 2012 Dzięki Bite, owszem z podobnego materiału były ale 5-cio kopiejkowe monety W rublach było chyba złoto Tomasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.