witas03 Napisano 21 Styczeń 2012 Autor Napisano 21 Styczeń 2012 Witam. Czy to złoty pierścionek ? wydaje mi się że tak ale pewien nie jestem. Wyskoczył razem z przedwojennymi niemieckimi monetami obok nieistniejącego dworku. Fisher wskazuje go jako 40-42.
witas03 Napisano 21 Styczeń 2012 Autor Napisano 21 Styczeń 2012 a coś więcej? dlaczego tak twierdzisz?
sidzok Napisano 22 Styczeń 2012 Napisano 22 Styczeń 2012 podczyść w jednym miejscu i daj wyraźniejsze foto. Ja kiedyś znalazłem obrączkę z którą byłem u jubilera i niestety nie złoto:( Ale powiedział mi ,że złoto się w ogóle nie utlenia, nawet jak leży w ziemi sto lat to nie powinno mieć żadnych wżerów tylko trochę może ściemnieć. pozdrawiam kopiących złoto :) :) :)
sidzok Napisano 22 Styczeń 2012 Napisano 22 Styczeń 2012 Ale i tak , żeby nie mieć wątpliwości to udaj się do jubilera:) jubiler nie gryzie (mi się udało wrócić w całości):) Jakbyś jednak podskoczył do jubilera to daj znać co to było:) pozdrawiam!
witas03 Napisano 21 Styczeń 2012 Autor Napisano 21 Styczeń 2012 jak na razie to nie znalazłem żadnych oznaczeń. Jak mogę sprawdzić co to za metal? Poza pójściem do jubilera:)
torba5 Napisano 21 Styczeń 2012 Napisano 21 Styczeń 2012 żaden złotnik ni wykańczał pierścionków w ten sposób,tu ewidentnie produkt zmontowany z dwóch elementów,zwykły jarmarczny produkt
pikami Napisano 21 Styczeń 2012 Napisano 21 Styczeń 2012 to dość wysoko jak na te gabaryty, przypuszczam miedź złoconą (odpuściak)
torba5 Napisano 21 Styczeń 2012 Napisano 21 Styczeń 2012 tak by to wyglądało jakby to było złoto i jakby wykonał to jubiler
Pytanie
witas03
Witam. Czy to złoty pierścionek ? wydaje mi się że tak ale pewien nie jestem. Wyskoczył razem z przedwojennymi niemieckimi monetami obok nieistniejącego dworku. Fisher wskazuje go jako 40-42.
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.