Skocz do zawartości

X-Terra 705

Szymekkx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam, piszę wątek odnośnie cewki... mam nel tornado 12x13 i ELIPSĄ 18,75khz DD i moje takie pytanie, chodziłem z ELIPSĄ 18,75khz DD i całkiem fajnie sie chodzi ale jest strasznie mała , a zatem nel tornado 12x13 jest duza i za to strasznie ciezka. co mi radzicie dokupic sobie jeszcze cewke minelaba 26 cm 7,5 khz dd? chodzi mi o to zeby cewka byle lekka i dobra na kolorek czyli uniwersalna ... co mi radzicie ?

ps; a może znacie jeszcze jakieś cewki uniwersalne i duze ?
Napisano
czyli to o ta ? http://allegro.pl/cewka-minelab-x-terra-xterra-70-705-7-5khz-26cm-i2061799608.html

czy ta druga ?? z dd też 26 cm tylko zbudowana inaczej
Napisano
Tak to ta z linku który pokazałeś z tym że w opisie jest błąd. Koncentryki mają średnicę ok 22cm (9 cali).
Jest lżejsza od DD ale chyba nie tak lekka jak elipsa.
Napisano
Zgadza się - oprócz elipsy tylko koncentryki zachowują komfort pracy w xterrze, nie licząc oczywiście snajperek dd. Nie kieruj się rozmiarem. Szukasz przecież drobnicy, więc liczy się czułość a tej nie osiągniesz większą sondą.

Pozdrawiam

VW
Napisano
Witam
Mam do terki trzy cewki,elipse 18,75/DD 7,5 i nela 12/13' 7,5.
Na drobnice najlepsza dla mnie jest elipsa 18,bardzo czuła i szybka,więc jak wiem,że miejscówka jest obiecująca, chodzę właśnie z ową elipsą.Choć i DD 7,5 bardzo dobrze sobie radzi z drobnicą,jest cięższa od elipsy,natomiast troszkę lżejsza od nela.
Ja ostatnio dużo chodziłem z nelem i też bardzo dobrze sobie radzi z drobnicą.
pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie