pawel1970 Napisano 15 Styczeń 2012 Autor Napisano 15 Styczeń 2012 witam wszystkich mam pytanie gdzie moge dokupić rurke w podłokietniku bo mi dzisiaj pękła a nie wiem czy się da pospawać.
pampero Napisano 19 Styczeń 2012 Napisano 19 Styczeń 2012 siemka miałem ten sam problem da się pospawać w odpowiednich osłonach migomatam tego nie zrobisz ale samo spawanie na długo nie pomaga musisz dopasować średnicą lub dotoczyć aluminiową rurkę tak aby wepchnąć ją w środek w miejscu pęknięcia i łączenia się obu uszkodzonych kawałków garetowskjej rurki to ją wzmocni (pamiętaj tylko żeby kabel zasilania wszedł w tą dorobioną)i niech spawacz to dobrze zaleje spawem pozalewaj nawet te górne otwory ustalające plastykowe okładki i ten za duży moim zdaniem otwór na kabel potem oszlifuj tyle aby okładki się domknęły nawierć nowe otwory ale nie na wylot te od okładek a otwór od kabla zasilania zrób wyżej niż był i mniejszą średnicę bo gareciaki nawiercili wszystkie 3 otwory na tej samej prawie wysokości osłabiając w ten sposób o 40-50% rurkę w tym miejscu no to powodzenia ja śmigałem jeszcze ze 3 lata na naprawianej sztycy i pewnie nowy właściciel jeszcze śmiga
pawel1970 Napisano 19 Styczeń 2012 Autor Napisano 19 Styczeń 2012 witam gościu mi pospawał ale na okładzinach musiałem wyciąć kołki bo przy spawaniu mu kąt załamania uciekł złożyłem na razie jest dobrze zobaczę ile posłuży jak pęknie to na pewno trzeba zamówić nową rurę na tej chodziłem ponad 4 lata chciałem napisać do Proscana lecz mi strona się nie otwiera.
pampero Napisano 20 Styczeń 2012 Napisano 20 Styczeń 2012 ja wzmacniałem za drugim razem też próbowałem u proscana ale nie pomógł on raczej whitesy a na rurkę od vikinga trzeba było czekać cały sezon jesienny i kosztowała nie pamiętam dokładnie ale kosmos coś koło pierdyliona
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.