emisoo Napisano 10 Styczeń 2012 Autor Napisano 10 Styczeń 2012 Ciekawe do czego służy ten potencjometr jeśli to jest potencjometr , sprawdzał ktoś ? Może do regulacji sygnału wiodącego w AT
adventure Napisano 10 Styczeń 2012 Napisano 10 Styczeń 2012 Ja w delcie 4000 coś takiego znalazłem i kręciłem na prawo i lewo i zauważyłem że przy skręceniu max w lewo to zasięgi spadają ale potem przy stopniowym przekręcaniu to nie ma różnicyMoże to jest grunt balast albo co .
RAJTAR Napisano 10 Styczeń 2012 Napisano 10 Styczeń 2012 raczej nie... bo Delta nie ma takiej funkcji , natomiast w Omedze jest ale czy to jest właśnie to???
emisoo Napisano 10 Styczeń 2012 Autor Napisano 10 Styczeń 2012 Omega ma regulacje ręczna gruntu i automatyczną , to raczej będzie regulacja sygnału wiadącego w trybie auto tune albo regulacja nieciapana na cewkę . W przypadku delty to jest regulacja balansu gruntu najprawdopodobniej.
RAJTAR Napisano 10 Styczeń 2012 Napisano 10 Styczeń 2012 ...W przypadku delty to jest regulacja balansu gruntu najprawdopodobniej."emisoo , Delta nie ma funkcji balansu gruntu , ani manualnego ani automatu...
emisoo Napisano 10 Styczeń 2012 Autor Napisano 10 Styczeń 2012 Wiem ale do tego moze służyć ten potencjometr podobnie jak w ACE 250 na płytce
emisoo Napisano 13 Styczeń 2012 Autor Napisano 13 Styczeń 2012 Kręcił ktoś z szanownych użytkowników tym pokrętełkiem w omedze z fotki ?
Krychus Napisano 13 Styczeń 2012 Napisano 13 Styczeń 2012 Witam,ten potencjometr, oznaczony bodaj R8B o ile pamiętam, służy do regulacji poziomu stopnia podania sygnału wiodącego na czułość w miarę jej zwiększania i ogólnie poziomu sygnału wiodącego w dynamiku. To gdzieś zasłyszane na rosyjskim forum.Pozdrawiam, K.
emisoo Napisano 14 Styczeń 2012 Autor Napisano 14 Styczeń 2012 Tak można regulować sile sygnału progowego threshold w AT auto tune
emisoo Napisano 14 Styczeń 2012 Autor Napisano 14 Styczeń 2012 Na dynamiku nie podobnie to wygląda w G2 tylko jest to w pokrętle . każdy możne popróbować
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.