Pieter Napisano 5 Styczeń 2012 Autor Napisano 5 Styczeń 2012 ot...takie coś; logo jakiejś firmy K&S, prawdopodobnie górny element ruchomy (wyjmowalny") nie mam pojęcia co to;na dole sygnaturka: EIB 335". Z góry dzięki za posty; Pozdr.
bastek1971 Napisano 6 Styczeń 2012 Napisano 6 Styczeń 2012 KS to może być KerShaw czyli firma która do dziś robi krzesiwa
Pieter Napisano 5 Styczeń 2012 Autor Napisano 5 Styczeń 2012 ot...takie coś; logo jakiejś firmy K&S, prawdopodobnie górny element ruchomy (wyjmowalny") nie mam pojęcia co to;na dole sygnaturka: EIB 335". Z góry dzięki za posty; Pozdr.
Pieter Napisano 5 Styczeń 2012 Autor Napisano 5 Styczeń 2012 nie,chyba to nie fajer, nijak nie przypomina budową, w tym sęk.
Hansdekawka Napisano 5 Styczeń 2012 Napisano 5 Styczeń 2012 Nazywa się to wieczna zapałka"a działa następująco:Po wyjęciu tego elementu ruchomego" wlewa się do środka benzynę do zapalniczek,element ruchomy" jest to właśnie owa zapałka,ma knot osadzony przeważnie w metalowej rurce.na jednej z bocznych ścianek pojemnika jest osadzony dośc duży kamień do zapalniczek ,po potarciu ową zapałką o kamień do zapalniczek powstawały iskry powodujące zapłon benzyny , którą nasączony był knot.Ot i tajemnica cała :))
Pieter Napisano 5 Styczeń 2012 Autor Napisano 5 Styczeń 2012 Dobre.Dzięki...teraz pytanie...czy zadziała? :)
Hansdekawka Napisano 6 Styczeń 2012 Napisano 6 Styczeń 2012 Raczej nie :(Brak kamienia do zapalniczek", tego krzesiwka.
Hansdekawka Napisano 6 Styczeń 2012 Napisano 6 Styczeń 2012 Wchodzi on w gniazdo widoczne z prawej strony na 3-cim zdjęciu ,i ciągnie się wzdłuż całego pojemnika, do końca.
mietek Napisano 6 Styczeń 2012 Napisano 6 Styczeń 2012 Zalezey jakie wymiary kamienia potrzebne, typowy to mozna wyjac z pustej zapalniczki jednorazowej.
Pytanie
Pieter
ot...takie coś; logo jakiejś firmy K&S, prawdopodobnie górny element ruchomy (wyjmowalny") nie mam pojęcia co to;na dole sygnaturka: EIB 335". Z góry dzięki za posty; Pozdr.
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.