ditko Napisano 18 Grudzień 2011 Autor Napisano 18 Grudzień 2011 Witam , trafiła mi się taka odznaka , czyja może byc , wykonana jest ze srebra , wymiary to 2 na 3 cm.
slawgo Napisano 19 Grudzień 2011 Napisano 19 Grudzień 2011 Gdzie znaleziona? Jakie mocowanie? Czy jest jakaś sygnatura? Zdjęcie rewersu by się zdało i lepsza fotka awersu. Na górze jest sierp i....???
ditko Napisano 19 Grudzień 2011 Autor Napisano 19 Grudzień 2011 sygnatur brak , zaczep na nakrętkę , znalezione w ziemi , lepszej fotki nie będzie , jest jeszcze kosa .
Rosforek Napisano 6 Styczeń 2012 Napisano 6 Styczeń 2012 być może coś związanego z dożynkami. Fotki rewersu przydałyby się i mniej rozmazane fotka awersu.
tyfus Napisano 6 Styczeń 2012 Napisano 6 Styczeń 2012 wszystkie symbole na tej odznace wskazują na bliski kontakt z wsią : kłosy, grabie, sierp. Koło zębate może wskazywać na coś w klimatach mechanizacji - może ?zadałem sobie trud i to niemały, żeby coś w podobnym stylu znaleźć - niestety bez rezultatu.
ditko Napisano 7 Styczeń 2012 Autor Napisano 7 Styczeń 2012 Witam , fotek niestety już nie będzie , odznaka uległa małemu wypadkowi ( sama się połamała - jak to się dzieci tłumaczą ) a na rewersie żadnej sygnatury nie było . No ja też się naszperałem no i z tym samym rezultatem ,,NIC'' :(
melajda95 Napisano 3 Kwiecień 2012 Napisano 3 Kwiecień 2012 Znalazłem w necie bardzo podobną odznakę dlatego ją tu umieszczam w raz z opisem. Być może to ten sam temat.Odznaka dla absolwentów Kursów [ok.trzymiesięcznych] Przygotowania Rolniczego z lat 1914-18 dla terenów Małopolski
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.