skorp92 Napisano 18 Grudzień 2011 Autor Napisano 18 Grudzień 2011 Witam, oraz mam pytanie dotyczące tej oto monety.(chińskiej?)Kupiłem ją parę lat temu nad morze polskim w jakimś chińskim sklepiku. I nasuwa mi się trochę durne pytanie czy to jest falsyfikat czy prawdziwa moneta. Od razu mówię, że nie znam się na wartości takich monet. A dałem za nią około 8-12 zł. (chciałem mieć jakąś pierdółkę z wakacji).Drugą stronę monety podam za chwilkę.(Jak administrator zaakceptuje posta ^^ ).
Wikos Napisano 18 Grudzień 2011 Napisano 18 Grudzień 2011 Lipa totalna, bita dla turystów. Zwykle można takie kupić w sklepach z pamiątkami i chińskim badziewiem. Pozdro
RAJTAR Napisano 18 Grudzień 2011 Napisano 18 Grudzień 2011 Moneta pochodzi z Hong-Kongu , prawdo podobnie początek XXw.
skorp92 Napisano 18 Grudzień 2011 Autor Napisano 18 Grudzień 2011 Tak też podejrzewałem Wikos ale dzięki za odpowiedź.
san zi jing Napisano 28 Styczeń 2012 Napisano 28 Styczeń 2012 Chyba nie bałdzo z Kong Kongu, skoro jak wół stoi na niej KWANTUNG"? Niekoniecznie jest to też lipa dla turystów".
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.