lesiu283 Napisano 4 Grudzień 2011 Autor Napisano 4 Grudzień 2011 Witam mam pytanie jak Fisher F2 wskazuje metale takie jak srebro i złoto ? Słyszałem że obrączkę złotą pokazuje jako żelazo, a co będzie jeśli zamiast obrączki będzie złota monet czy też ja pokaże jako żelazo ? I ostatnie pytanie jak pokazuje na wyświetlaczu srebro ???Proszę o odpowiedz !
TheAdam1978A Napisano 4 Grudzień 2011 Napisano 4 Grudzień 2011 Wskazuje tak samo jak i resztę tego czego szukamy.Tydzień temu trafiłem złotą obrączkę i mosiężną.Żadnej różnicy w sygnale nie było.Taki sam sygnał dawał na cynkowe,miedziane i srebrne monety.Przedziały cyfrowe od 32 do 70.Natomiast głęboko zakopane duże żelastwa sygnalizuje bardzo cienkim sygnałem i wskazaniami 95 do 99.Wszystko zależy od wielkości,głębokości i kształtu fantów.Zrób próby w powietrzu.Ja notchem wycinam żelazo i folię.I spokojnie znajduję złoto,srebro i resztę koloru razem z większą stalą.
misiek523 Napisano 4 Grudzień 2011 Napisano 4 Grudzień 2011 Tak jak kolega Adam napisał, porób sobie testy. Mi cienkie złotko kolczyk pokazywał w Foil, zaś złoty sygnet w Tabie (dokładnie 45)więcej złotka nie trafiłem;( Zaś grubsze sreberko biło wysoko a cienkie srebrne monety które trafiłem biły w Zinku. Najlepiej kopać wszystko powyżej Iron ale to zależy od operatora.Pozdrawiam.
Cpt.Nemo Napisano 5 Grudzień 2011 Napisano 5 Grudzień 2011 A to nie wystarczy wziac jakies kilogramowe np. brylki zlota i srebra i samemu sprawdzic jak dzwonia ?Bo male przedmiociki nie sa miarodajne chyba ?:)
jacekpluszak Napisano 5 Grudzień 2011 Napisano 5 Grudzień 2011 Panowie , wycinając folię pozbawiacie się ciekawych znajdek...trochę rozsądku i cierpliwości...pozdrawiam.
Random1313 Napisano 5 Grudzień 2011 Napisano 5 Grudzień 2011 Wycinając cokolwiek można pozbawić się złotych znajdek; testowałem na wielu przedmiotach i tak np. cienka obrączka 17, cienki krzyżyk - 20, druciany kolczyk 10-12. Te przedmioty są do rozpoznania jedynie po jakości sygnału oraz fakcie, że okrągłe przedmioty czasami dają podwójny sygnał.
rufa Napisano 6 Grudzień 2011 Napisano 6 Grudzień 2011 dzisiejsze wykrywacze,są jak pierwsze telewizory-na ekranie trochę widać ale reszty trzeba się domyślać.
banderas Napisano 10 Grudzień 2011 Napisano 10 Grudzień 2011 rufa-wpis doskonały,w jednym zdaniu zawarłeś pierwszy i drugi stopień wtajemniczenia.pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.