Skocz do zawartości

Jak Fisher F2 wskazuje złoto i srebro ???

lesiu283

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam mam pytanie jak Fisher F2 wskazuje metale takie jak srebro i złoto ? Słyszałem że obrączkę złotą pokazuje jako żelazo, a co będzie jeśli zamiast obrączki będzie złota monet czy też ja pokaże jako żelazo ? I ostatnie pytanie jak pokazuje na wyświetlaczu srebro ???
Proszę o odpowiedz !
Napisano
Wskazuje tak samo jak i resztę tego czego szukamy.Tydzień temu trafiłem złotą obrączkę i mosiężną.Żadnej różnicy w sygnale nie było.Taki sam sygnał dawał na cynkowe,miedziane i srebrne monety.Przedziały cyfrowe od 32 do 70.Natomiast głęboko zakopane duże żelastwa sygnalizuje bardzo cienkim sygnałem i wskazaniami 95 do 99.Wszystko zależy od wielkości,głębokości i kształtu fantów.Zrób próby w powietrzu.Ja notchem wycinam żelazo i folię.I spokojnie znajduję złoto,srebro i resztę koloru razem z większą stalą.
Napisano
Tak jak kolega Adam napisał, porób sobie testy. Mi cienkie złotko kolczyk pokazywał w Foil, zaś złoty sygnet w Tabie (dokładnie 45)więcej złotka nie trafiłem;( Zaś grubsze sreberko biło wysoko a cienkie srebrne monety które trafiłem biły w Zinku. Najlepiej kopać wszystko powyżej Iron ale to zależy od operatora.
Pozdrawiam.
Napisano
A to nie wystarczy wziac jakies kilogramowe np. brylki zlota i srebra i samemu sprawdzic jak dzwonia ?
Bo male przedmiociki nie sa miarodajne chyba ?
:)
Napisano
Wycinając cokolwiek można pozbawić się złotych znajdek; testowałem na wielu przedmiotach i tak np. cienka obrączka 17, cienki krzyżyk - 20, druciany kolczyk 10-12. Te przedmioty są do rozpoznania jedynie po jakości sygnału oraz fakcie, że okrągłe przedmioty czasami dają podwójny sygnał.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie