maras2 Napisano 3 Grudzień 2011 Autor Napisano 3 Grudzień 2011 witammoneta o średnicy 5zł współczesnych, nie mam linijki, żeby dokładnie zmierzyć. niby srebro ale jakaś leciutka - 2,11gr.pozdrawiam
maras2 Napisano 3 Grudzień 2011 Autor Napisano 3 Grudzień 2011 zdołałem odczytać jakieś litery - G R O M, w zaznaczonym miejscu jest wizerunek konia galopującego
sigis3 Napisano 3 Grudzień 2011 Napisano 3 Grudzień 2011 Witam, porównaj:Braunschweig-WolfenbüttelFriedrich Ulrich 1613-3412 kreuzer (26 mm), http://www.medievalcoinage.com/saurma/someoldcoins.org/saur/1/2047.htmZdjęcie niezbyt ostre, widoczność szczegółów poprawia przetarcie oliwką. Jeśli to nie ta moneta, daj lepsze zdjęcia. A, i inwestycja w linijkę nie jest naprawdę znów taka duża. Pozdrawiam
maras2 Napisano 3 Grudzień 2011 Autor Napisano 3 Grudzień 2011 miałem gdzieś trzy metrówki w domu a jak potrzeba to oczywiście nie mogłem znaleźć, ale dzięki za IDpozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.